Hoeveel kosten varifocale glazen?

Het makkelijkste antwoord is dat het afhangt van je behoeften. Maar het is ook het juiste antwoord. En het hangt ook van jouw behoeften af of je de prijs van varifocale glazen hoog of laag vindt.

Wat maakt varifocale glazen nou relatief duurder dan enkelvoudige glazen? Omdat ze complexer zijn om te maken, kosten ze meestal meer dan enkelvoudige glazen. Maar net als bij enkelvoudige glazen variëren de prijzen. De belangrijkste vraag is; wat zijn je behoeften, omdat het daarvan afhangt welke varifocale glazen bij jou passen. En wat het gaat kosten. En daarbij speelt natuurlijk je budget ook een rol.

Wat beïnvloedt mijn behoeften?

We hebben allemaal de behoefte om zo goed mogelijk te zien op alle afstanden. Maar een salesmanager, die vaak onderweg is, heeft misschien andere glazen nodig dan een hersenchirurg. En voor de overgrote meerderheid van ons die regelmatig autorijdt, een boek leest en zijn smartphone checkt, draait het allemaal om het vinden van de beste allround oplossing. Wat doe je in je vrije tijd? Heb je hobby's die om een specifieke oplossing vragen? Je opticien helpt je de glazen te vinden die passen bij je specifieke behoeften en levensstijl.

Tijd voor een nieuwe bril?

Bekijk de collectie varifocale glazen van Specsavers

Lees meer

Wat beïnvloedt de prijs?

Alle varifocale glazen hebben zones met een zachte focus, maar deze gebieden zijn verschillend in grootte. Dit beïnvloedt de prijs. Standaard varifocale glazen werken voor de meeste mensen perfect, maar sommige mensen houden van het extra comfort van grotere zones om bijvoorbeeld te lezen. Het kan ook zijn dat ze liever glazen dragen die nog meer op maat zijn gemaakt voor hun individuele behoeften. Bovendien kan de prijs van je varifocale glazen stijgen als je kiest voor opties zoals een kraswerende laag of ontspiegeling, of als je glazen kiest die dunner zijn dan standaard glazen. Soms zijn deze opties echter bij de prijs inbegrepen.