Heeft u een ooggezondheidsonderzoek of een gratis oogmeting nodig?

Klik hieronder om het verschil te begrijpen tussen een gratis oogmeting en een uitgebreid ooggezondheidsonderzoek

Waarom een uitgebreid ooggezondheidsonderzoek laten uitvoeren?

Bij een uitgebreid ooggezondheidsonderzoek worden uitgebreide metingen gedaan en netvliesfoto's gemaakt om uw zichtvermogen en de gezondheid van uw ogen te laten beoordelen door een optometrist.

Een ooggezondheidsonderzoek wordt vooral aanbevolen voor mensen van 40 jaar en ouder. Maak een afspraak als u zich zorgen maakt over uw zicht of de gezondheid van uw ogen. Het is ook aan te raden een ooggezondheidsonderzoek laten uitvoeren als u en/of uw familie een voorgeschiedenis heeft met oogaandoeningen of andere ziekten die uw zichtvermogen kunnen beïnvloeden. Het kan ook zijn dat de opticien tijdens de oogmeting adviseert om een ooggezondheidsonderzoek te doen op basis van de uitkomsten of uw symptomen of voorgeschiedenis. 

4 voordelen van ons uitgebreide ooggezondheidsonderzoek

01

Onze kundige en goed opgeleide optometristen bieden eersteklas service, deskundige kennis en advies over uw ogen

02

Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur om het ooggezondheidsonderzoek met de grootste nauwkeurigheid uit te voeren

03

Een ooggezondheidsonderzoek kan aanvullend op iedere oogmeting worden uitgevoerd.

04

De optometrist kan detecteren of er tekenen zijn van oogaandoeningen die uw zicht kunnen beïnvloeden. We besteden speciale aandacht aan oogaandoeningen zoals staar, glaucoom macula degeneratie. Uw optometrist zal ook letten op tekenen van oogaandoeningen veroorzaakt door diabetes en hypertensie

Maak een afspraak voor een ooggezondheidsonderzoek voor €29

Onze kundige en goed opgeleide optometristen voeren het uitgebreide ooggezondheidsonderzoek uit en zorgen voor een deskundig advies.

Velen van ons stellen een dergelijk onderzoek misschien uit of denken dat ze een perfect zicht hebben. Maar houd er rekening mee dat het zichtvermogen uw hele leven kan veranderen. 50% van het zichtverlies kan worden voorkomen als het tijdig wordt ontdekt en behandeld.

Om een afspraak te maken voor een ooggezondheidsonderzoek, boekt u online een afspraak voor een oogmeting. U vraagt naar het ooggezondheidsonderzoek als u naar de winkel komt op de  dag van de afspraak. Onze winkelmedewerkers begeleiden u dan verder en zorgen ervoor dat bij uw oogmeting ook een ooggezondheidsonderzoek wordt gedaan.

Vind antwoorden op uw vragen

Hoe herkent een opticien slechtziendheid?

Opticiens herkennen slechtziendheid door de gezichtsscherpte te testen met behulp van een Snellen kaart. Een patiënt die slecht ziet heeft last van verminderde gezichtsscherpte, zelfs met de beste optische correctie met behulp van gewone lenzen. Een andere manier om slechtziendheid te herkennen is wanneer de patiënt laat weten dat hij moeite heeft met alledaagse zaken, zoals het herkennen van gezichten of mobiliteit, zoals het struikelen over voorwerpen die ze niet zien. Standaard metingen m.b.t. contrastgevoeligheid en gezichtsvelden zijn ook nuttig om meer te ontdekken over de visuele problemen van de patiënt.

Kan ik voor een oogmeting - 1e keer - zo binnenlopen of moet ik een afspraak maken?

In principe zou je gewoon binnen kunnen lopen, maar soms is het erg druk waardoor je wat langer zou moeten wachten. Beter is een afspraak te maken (dat kan ook via de website). Dan weet je zeker dat je niet lang hoeft te wachten.

Kunnen jullie ook een jaegertest uitvoeren.

Een Jaegertest is een test om het nabijkijken te controleren. Deze wordt standaard uitgevoerd tijdens de oogmeting. Of indien u boven de 40 bent of wanneer er andere klachten zijn die hierom vragen.