Heb ik een standaard oogmeting nodig of een ooggezondheidsonderzoek?

Klik hieronder om het verschil te begrijpen tussen een standaard oogmeting en een ooggezondheidsonderzoek

Waarom kiezen voor een ooggezondheidsonderzoek?

Bij een ooggezondheidsonderzoek worden metingen gedaan en netvliesfoto's gemaakt om de gezondheid van uw ogen te laten beoordelen door een optometrist. Dit gebeurt door een optometrist op afstand.

Een ooggezondheidsonderzoek wordt vooral aanbevolen voor mensen van 40 jaar en ouder. Maak een afspraak als u wilt weten hoe het met de gezondheid van uw ogen is gesteld. Het is ook aan te raden een ooggezondheidsonderzoek te doen als u en/of uw familie een voorgeschiedenis hebben met oogaandoeningen of andere ziekten die uw zichtvermogen kunnen beïnvloeden. Het kan ook zijn dat de opticien tijdens de oogmeting adviseert om een ooggezondheidsonderzoek te laten doen.

3 voordelen van ons ooggezondheidsonderzoek

01

Onze kundige en goed opgeleide optometristen op afstand bieden deskundige kennis en indien nodig advies over uw ogen

02

Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur om het ooggezondheidsonderzoek met de grootste nauwkeurigheid uit te voeren

03

De optometrist kan bekijken of er tekenen zijn van oogaandoeningen die uw zicht kunnen beïnvloeden. We besteden speciale aandacht aan oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en macula degeneratie. De optometrist zal ook letten op tekenen van oogaandoeningen veroorzaakt door diabetes of een hoge bloeddruk.

Vind antwoorden op uw vragen

Hoe herkent een opticien slechtziendheid?

Opticiens herkennen slechtziendheid door de gezichtsscherpte te testen met behulp van een Snellen kaart. Een patiënt die slecht ziet heeft last van verminderde gezichtsscherpte, zelfs met de beste optische correctie met behulp van gewone lenzen. Een andere manier om slechtziendheid te herkennen is wanneer de patiënt laat weten dat hij moeite heeft met alledaagse zaken, zoals het herkennen van gezichten of mobiliteit, zoals het struikelen over voorwerpen die ze niet zien. Standaard metingen m.b.t. contrastgevoeligheid en gezichtsvelden zijn ook nuttig om meer te ontdekken over de visuele problemen van de patiënt.

Kan ik voor een oogmeting - 1e keer - zo binnenlopen of moet ik een afspraak maken?

In principe zou je gewoon binnen kunnen lopen, maar soms is het erg druk waardoor je wat langer zou moeten wachten. Beter is een afspraak te maken (dat kan ook via de website). Dan weet je zeker dat je niet lang hoeft te wachten.

Kunnen jullie ook een jaegertest uitvoeren.

Een Jaegertest is een test om het nabijkijken te controleren. Deze wordt standaard uitgevoerd tijdens de oogmeting. Of indien u boven de 40 bent of wanneer er andere klachten zijn die hierom vragen.

Stap 1: Diagnostisch onderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt zowel de sterkte van de ogen gemeten met een autorefractor als de oogdruk met behulp van pufjes lucht. Als u heeft gekozen voor een ooggezondheidsonderzoek zal er ook een digitale foto van uw netvlies worden gemaakt.

Stap 2: Oogmeting

Zodra de eerste metingen en oogdrukmetingen gedaan zijn, zal onze opticien de sterkte van uw ogen meten. Zo wordt uw optimale sterkte bepaald zodat u weer goed en comfortabel kunt zien met een bril of contactlenzen. Uw opticien kan u adviseren en informeren over de beste bril en contactlenzen ook voor bijvoorbeeld op het werk (zoals een computerbril.

Step 3: Ooggezondheidsonderzoek

Als u heeft gekozen voor een ooggezondheidsonderzoek zal alle informatie rondom uw ooggezondheid in de winkel worden verzameld. Zo zullen er met verschillende apparaten metingen worden gedaan zoals bijvoorbeeld een netvliesfoto. Samen met de gegevens van de opticien zal dit worden verstuurd naar de optometrist op afstand. De optometrist zal alle gegevens beoordelen en u wordt op de hoogte gebracht van de resultaten. Lees hier meer over wat u kunt verwachten bij het ooggezondheidsonderzoek.