Toen Doug en Mary Perkins in 1984 Specsavers oprichtten, waren ze gedreven om een verschil te maken. Destijds was het niet vanzelfsprekend dat iedereen toegang had tot goede én betaalbare oogzorg. Nog steeds zetten we ons hiervoor in, door levens te verbeteren met goed zicht en gehoor. 

Uitgroeien tot een grote oog- en hoorzorgketen was nooit onze ambitie. Terwijl we groeiden met nieuwe winkels, nieuwe medewerkers en meer klanten over de hele wereld, verloren we nooit uit het oog wie we zijn: een familiebedrijf met winkels die gerund worden door lokale professionals.

En daarom is het zo logisch dat we betrokken zijn bij de lokale gemeenschap. 

Maar we staan niet stil. In de toekomst willen we niet alleen het verschil maken voor onze klanten. We willen er ook voor zorgen dat we een positieve invloed hebben op het leven van de mensen met wie we werken, de gemeenschappen waarin we ons bevinden en de planeet die ons allen zo dierbaar is. 

We stellen onszelf een aantal uitdagende doelen:

Onze mensen

Zonder onze mensen zijn we nergens. Zij zijn onmisbaar in onze winkels, op kantoor en in de leveranciersketen. Iedere dag weer dragen zij een steentje bij aan het verbeteren van het zicht en gehoor van onze klanten.

Specsavers moet een inclusieve plaats zijn voor iedereen. Waar iedereen trots is om bij te horen. Dat doen we door te zorgen voor carrièrekansen, welzijnsinitiatieven en meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Iedereen moet zich gewaardeerd en ondersteund voelen, en in staat zijn om de beste versie van zichzelf te kunnen zijn.

Sinds 1997 zetten we ons met passie in om een verschil te maken in het leven van mensen. Door hen beter te laten zien en horen. Maar daar stoppen we niet. Deze positieve impact willen we ook creëren voor onze mensen, onze gemeenschappen en onze planeet. We hebben onszelf daarom ambitieuze doelen gesteld. Deze doelen hebben we niet meteen bereikt. Het is een reis met waardevolle leermomenten en duurzame investeringen. Samen hebben we oog voor een betere wereld.

Wouter van der Hoeven

Country Director, Specsavers Nederland