Gehoor verandert geleidelijk, dus mogelijk heeft u er geen erg in wanneer het vermindert. Met het beantwoorden van een aantal vragen ontdekt u of het verstandig is om een gratis uitgebreide gehoortest uit te laten voeren. Om er zeker van te zijn dat u volop kunt blijven genieten van een sociaal leven, muziek en gesprekken met anderen, adviseren we u daarnaast om vanaf uw vijftigste ieder jaar een hoortest te doen.

Gehoorscreening voor het bepalen van eventueel gehoorverlies

Uw gehoor wordt getest in een aparte ruimte, vooral op de voor spraak belangrijke toonhoogten. Via een hoofdtelefoon onderzoeken we uw gehoor, simpelweg doordat u op een knop drukt wanneer u het geluid hoort. De tonen verschillen in hoogte en volume en worden afwisselend voor uw linker- en rechteroor afgespeeld.

Het resultaat wordt aan u uitgelegd en natuurlijk kunt u direct eventuele vragen stellen. U krijgt bevestigd dat uw gehoor goed is, of vervolgt de afspraak met stap 2: een uitgebreide gehoortest voor een hoortoestelaanmeting.

Uitgebreide gehoortest voor een hoortoestelaanmeting

Wanneer u slechter hoort, helpen we u graag direct verder. We vragen u dan eerst om een vragenlijst over uw gehoor in te vullen, die u op deze website alvast kunt bekijken. Dit is onderdeel van het protocol dat alle zorgverzekeraars hanteren bij de aanschaf van een hoortoestel.

Vervolgens meten we in een uitgebreide hoortest of er naast het horen ook verstaan kan worden, dit zijn echt twee verschillende dingen. Onze StAr geregistreerde audiciens voeren onder andere een lucht- en beengeleidingsmeting en een spraaktest uit. Dat klinkt spannender dan het is: u krijgt tonen en woorden te horen in verschillende hoogten en volumes.

Afspraak met een audicien

Bij Specsavers wordt u enkel geholpen door volledig gediplomeerde en StAr-geregistreerd audiciens. Maak een afspraak bij één van onze winkels!