Hoortest, gratis en vrijblijvend!

Het ├ęchte verhaal over onze hoorzorg

Hoort u vogels steeds minder goed? Of merkt u de deurbel pas na een paar keer op? Dat zijn momenten waarbij gehoorverlies het eerst merkbaar is. Tijdig een hoortoestel aanmeten, kan erger voorkomen. U bent van harte uitgenodigd in een van onze winkels, voor een gehoorcheck in slechts 3 minuten of een gratis en vrijblijvende gehoortest.

Man die zelf thuis een hoortest uitvoert.

Doe zelf een gehoorcheck

Hoe goed is uw gehoor? Doe onze gehoorcheck en u ontdekt het in slechts 3 minuten. Loop een winkel binnen als u in de buurt bent, zet de koptelefoon op en de druk op de knop wanneer u het geluid op de tablet hoort. Heel gemakkelijk!

Mocht u gehoorhinder ervaren, dan kunt u direct een afspraak bij een van onze gediplomeerde audiciens maken.

Vind uw winkel

Wilt u meer weten over een bezoek aan de audicien en aanschaf van uw hoortoestel? Download de flyer.

Gratis en vrijblijvende gehoortest

Om er zeker van te zijn dat u volop kunt blijven genieten van een sociaal leven, muziek en gesprekken, adviseren we om vanaf uw vijftigste ieder jaar een hoortest te doen. In circa 20 minuten screenen we hoe goed uw gehoor is en krijgt u professioneel advies over hoe uw gehoor goed blijft of kan worden verbeterd. Indien een hoortoestel u kan helpen, volgt een tweede, uitgebreidere gehoortest.

1 Gehoorscreening voor het bepalen van eventueel gehoorverlies

Uw gehoor wordt getest in een aparte ruimte, vooral op de voor spraak belangrijke toonhoogten. Via een hoofdtelefoon onderzoeken we uw gehoor, simpelweg doordat u op een knop drukt wanneer u het geluid hoort. De tonen verschillen in hoogte en volume en worden afwisselend voor uw linker- en rechteroor afgespeeld.

Het resultaat wordt aan u uitgelegd en natuurlijk kunt u direct eventuele vragen stellen. U krijgt bevestigd dat uw gehoor goed is, of vervolgt de afspraak met stap 2: een uitgebreide gehoortest voor een hoortoestelaanmeting.

2 Uitgebreide gehoortest voor een hoortoestelaanmeting

Wanneer u slechter hoort, helpen we u graag direct verder. We vragen u dan eerst om een vragenlijst over uw gehoor in te vullen, die u op deze website alvast kunt bekijken. Dit is onderdeel van het protocol dat alle zorgverzekeraars hanteren bij de aanschaf van een hoortoestel.

Vervolgens meten we in een uitgebreide hoortest of er naast het horen ook verstaan kan worden, dit zijn echt twee verschillende dingen. Onze StAr geregistreerde audiciens voeren onder andere een lucht- en beengeleidingsmeting en een spraaktest uit. Dat klinkt spannender dan het is: u krijgt tonen en woorden te horen in verschillende hoogten en volumes.

Nieuw: Video Otoscopie

Door middel van een zeer kleine camera, kunnen we haarfijn onderzoeken hoe uw gehoorgang en trommelvlies eruit zien. Zo kunnen onze audiciens ook zien of en hoe geluiden uw binnenste oor bereiken. Deze oorscan tonen we op een scherm, zodat u mee kunt kijken. We kunnen de beelden bewaren zodat we eventuele veranderingen in uw gehoor kunnen monitoren. Indien nodig sturen we de foto door naar een KNO-arts of audiologisch centrum.

Kleine camera waarmee gehoorgang en trommelvlies bekeken kan worden
Twee gehoorapparaten liggend op een zuil.

Een professioneel advies en correcte hooraanpassing

Na het uitvoeren van de uitgebreide gehoortest, bespreekt de audicien de meetresultaten met u. Aan de hand hiervan krijgt u een professioneel advies en wordt u als klant begeleid naar een hooraanpassing, afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Dankzij grote technologische vooruitgang werken hoortoestellen vandaag de dag beter dan ooit en zijn sommige inmiddels zo klein dat het niet meer te zien is dat u ze draagt.

Bekijk ons assortiment

U kunt zelf ervaren dat een hoortoestel u helpt: hoortoestellen kunnen gratis en vrijblijvend worden getest!

Test onze hoortoestellen

Afspraak met een audicien

Twijfel niet, gun uzelf een goed gehoor en kom langs voor een vrijblijvende gehoortest. Met meer dan 140 winkels, is er altijd een Specsavers bij u in de buurt!

Maak een afspraak
Audicien voert ooronderzoek uit