Alles over de HOORvragenlijst

Onderdeel van het Protocol Hoorhulpmiddelen 2.0

Komt u binnenkort bij ons langs voor een gehoortest? Voor de uitgebreide gehoortest wordt u gevraagd om een vragenlijst over uw gehoor in te vullen. We leggen u graag uit wat de reden van dit verzoek is en laten u alvast zien hoe de vragenlijst is opgesteld.

Het Protocol Hoorhulpmiddelen 2.0.
Wat is dat precies?

Alle aanbieders van hoortoestellen werken verplicht volgens een protocol, genaamd Protocol Hulpmiddelen 2.0. Dit protocol, samengesteld door audiciens, audiologen en andere wetenschappers die samenwerken bij de stichting Protocol Hoorhulpmiddelen, is vastgesteld zodat u bij iedere audicien een hoortoestel uit dezelfde categorie krijgt aangeboden. Categorie 1 betekent een eenvoudige zorgvraag met daarvoor een relatief eenvoudig hoortoestel, categorie 5 is een complexe zorgvraag waarvoor het meest geavanceerde hoortoestel wordt aangeboden.

En de HOORvragenlijst?

De HOORvragenlijst is samen met de gehoortests die door de audicien worden afgenomen onderdeel van het Protocol Hulpmiddelen 2.0. Voor en na de proefperiode die u met eventuele hoortoestellen ingaat, wordt gevraagd deze HOORvragenlijst in te vullen. Zo is voor de zorgverzekeraar vast te stellen dat uw nieuwe hoortoestel verbetering voor u oplevert.

De circa dertig vragen variëren van ‘Kunt u thuis de deurbel horen?’ tot ‘Hoort u buiten de vogels zingen?’. Uw antwoorden helpen bepalen of u een oplossing kunt gebruiken voor het horen en verstaan.

Vragenlijst voor aanvang proefperiode Vragenlijst voor na de proefperiode

Hoe werkt het precies

In 6 simpele stappen naar veel hoorplezier!

Tips en adviezen bij het invullen

Download vragenlijst

Het invullen van de lijst duurt ongeveer 30 minuten. Wilt u daarom een half uur voor aanvang van uw afspraak in de winkel aanwezig zijn?

Beantwoord de vragen zo realistisch mogelijk. Als het lastig is, kies dan voor het vakje dat het meest van toepassing is.

Vul deze vragenlijst alstublieft zelfstandig in, dus zonder inhoudelijke hulp van anderen.

Vul de vragenlijst in alle rust en met aandacht in; uw antwoorden hebben invloed op het type hoortoestel dat u op proef krijgt.

Draagt u reeds een of meer hoortoestellen? Stelt u zich de situaties dan voor alsof u de gehoorapparaten op dat moment draagt.

Gratis, professionele hoortest

Onze deskundige audiciens verwelkomen u graag in een van onze winkels. Kom bij ons langs en ervaar het zelf: een goed gehoor is zo gepiept. U loopt de deur uit met een passende hooroplossing én een goed gevoel.

Maak een afspraak