Voorbeeld van uw brilrecept

SPHCYLASADDVISUS
Rechts+00.75-00.25901.251.0
Links+00.75-00.25901.251.0

Vind de antwoorden op uw vragen

Recept opvragen

Kan ik mijn recept opvragen naar Specsavers filiaal waar ik mijn bril had gekocht? En kan ik de recept houden voor gebruik bij andere optiek?

De sterkte staat gewoonlijk op uw factuur/betaalbewijs. Mocht u die niet meer hebben, kunt u die in de winkel opvragen. Overigens is het verstandig voor elke nieuwe bril een nieuwe oogmeting  te laten doen door een gediplomeerd opticien. 

Verschillende recepten voor bril en contactlenzen

Ik heb net ontdekt dat het recept dat ik heb gekregen voor mijn bril niet hetzelfde is als die van mijn contactlens. Klopt dat?

Het is vaak noodzakelijk om twee verschillende recepten te hebben voor brillen en contactlenzen, vanwege de manier waarop ze met het oog werken. Contactlenzen staan in contact met het oog, terwijl een bril verder van het oog verwijderd is. Daarom kan het recept dat u van uw opticien krijgt anders zijn, simpelweg vanwege de manier waarop uw oog zich scherpstelt door de respectievelijke glazen/lenzen.Zie onze video hieronder voor meer informatie over uw recept.

Waarom kan ik het recept voor mijn bril niet gebruiken voor de aankoop van contactlenzen?

Het is vaak noodzakelijk om twee verschillende recepten te hebben voor brillen en contactlenzen, vanwege de manier waarop ze met het oog werken. Contactlenzen staan in contact met het oog, terwijl een bril verder van het oog verwijderd is. Daarom kan het recept dat u van uw opticien krijgt anders zijn, simpelweg vanwege de manier waarop uw oog zich scherpstelt door de respectievelijke glazen/lenzen.  De specificatie van de contactlens bevat ook meer details over de vorm en het materiaal van de lenzen die nauwkeurig bij uw ogen passen.Zie onze video hieronder voor meer informatie over uw recept.