6 tips voor veilig onderweg

Als u slechtziend bent, draag dan altijd een bril of contactlenzen tijdens het autorijden. Waar moet u nog meer aan denken als u onderweg bent:

01

Neem altijd een reserve bril of extra set contactlenzen mee

02

Kies een bril die het meest geschikt is voor in het verkeer. Zo helpt een breed montuur met grote glazen voor een breder gezichtsveld.

03

Kies voor glazen in kunststof of polycarbonaat, die zijn sterker en kunnen minder snel breken.

04

Overleg met uw opticien om de beste varifocale of bifocale bril te kiezen

05

Verminder reflecties bij fel zonlicht met polariserende glazen

06

Houd de voorruit schoon en zorg ervoor dat niets uw zicht blokkeert

Een bril voor in de auto

Als u onderweg bent, wilt u dan een opvallende bril, of juist niet? We hebben monturen in verschillende kleuren, vormen en maten die perfect bij u passen ongeacht uw stijl.

Krijg antwoord op uw vragen

Tijdens het autorijden bij regen, of bij tegenliggers in het donker, zie ik slechter. Is hier een bril voor?

Hoe meer licht er is, hoe beter het zicht zal zijn, als het donker wordt kan het zijn dat je minder goed ziet.  Er zijn oplossingen om dit te verbeteren, namelijk met ons type glas Ultradrive Night. Dit glas zorgt voor contrastrijker zicht als het donker wordt, tijdens autorijden en het vermindert ook schittering van koplampen. Als er sprake is van staar dan kan men ook last krijgen van slechter zicht als het gaat schemeren of donker wordt. Daarom is het belangrijk om naar de gezondheid van de ogen te laten kijken bij verminderd zicht.

Wat kan ik doen tegen nachtelijke verblinding door koplampen?

Als u een bril draagt, vraag dan om een ontspiegelende laag op uw glazen. Dit vermindert reflectie en schittering aanzienlijk. Zorg er daarnaast voor dat uw bril en voorruit schoon zijn. Vuil verstrooit het licht en dat zorgt voor meer schittering en verblinding, waarmee het rijden wordt bemoeilijkt.

Zijn meekleurende brillenglazen geschikt voor autorijden?

Meekleurende brillenglazen reageren in een auto niet zo snel als onder normale omstandigheden. Dit komt omdat de voorruit het UV licht dat nodig is om het glas te laten reageren, wordt geblokkeerd. ’s Nachts of bij slecht zicht is het niet slim om gekleurd glas te dragen wat uw zicht zou kunnen beperken. Echter, bij goede rijomstandigheden kunt u gekleurde glazen dragen.