Waarom kiezen voor een zonnebril op sterkte?

Ze zijn comfortabel en beschermen je ogen. Kortom, de voordelen zijn groter dan de nadelen, als het gaat om zonnebrillen op sterkte, maar laten we het eens nader bekijken.

Draag je vandaag een bril of contactlenzen? En hoe bescherm je je ogen tegen de zon? Draag je een gewone zonnebril of kies je voor een  zonnebril op sterkte? Of doe je – als je een lagere sterkte hebt – een gewone zonnebril op en accepteer je dat je zicht niet perfect is? Hopelijk niet. Eén ding is zeker: UV-stralen zijn schadelijk voor je huid en voor je ogen, en die moeten beschermd worden. Maar hoe?

Zonnebril op sterkte, ook voor jou?

Hoe krijg je zowel comfort als bescherming? Zonnebrillen op sterkte of toch contactlenzen met een gewone zonnebril? Beide oplossingen doen het werk, en je dagelijkse routines en persoonlijke voorkeur zullen bepalen wat het beste voor jou is. Er zijn dagen dat je geen zin hebt om contactlenzen te dragen, en als je moe bent of als jouw ogen gespannen zijn, is de zonnebril op sterkte het beste alternatief. Met de zonnebril op sterkte moet je echter twee brillen meenemen, wat sommige mensen vervelend vinden. Anderen bewaren ze in hun zak, tas of dashboardkastje in hun auto. Het is dus een kwestie van gemak. Maar voor de gebruikers van contactlenzen zal het vaak een goed idee zijn om de zonnebril op sterkte als 2e optie te hebben.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Bekijk onze actuele aanbiedingen

Zie meer

Gratis zonnebril als tweede bril?

Kies je voor een zonnebril op sterkte, dan zul je merken dat de prijs meestal gelijk is aan die van een gewone bril. Bij Specsavers kun je ervoor kiezen om een gratis zonnebril op sterkte te nemen als tweede bril bij aankoop van een bril vanaf €89. Een idee dat logisch is, aangezien zonnebrillen op sterkte en gewone brillen 'de perfece match' vormen. Heel vaak krijg je de volgende reactie van mensen die een zonnebril op sterkte als hun tweede bril hebben gekozen: "Ahhh, waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan"?