Voorkom vergissingen bij het kopen van je zonnebril

De meeste mensen denken bij het kiezen van een zonnebril alleen aan de stijl en over hoe de bril staat. Maar het belangrijkste is natuurlijk om ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Waar moet je op letten bij het kiezen van een zonnebril? Lees onze lijst hieronder om de meest voorkomende fouten te voorkomen.

Je koopt een zonnebril die niet de nodige bescherming biedt

Zonlicht bevat veel verschillende soorten stralen, waaronder onzichtbare stralen die ultraviolette stralen (UV-stralen) worden genoemd. Hoewel kleine hoeveelheden zonlicht goed kunnen zijn voor het lichaam en de gezondheid, kan frequente blootstelling aan UV-straling je gezichtsvermogen beschadigen, vooral als je je ogen niet goed beschermt. Het is belangrijk om je ogen zoveel mogelijk te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Draag altijd een zonnebril van goede kwaliteit en met de juiste bescherming.

Je koopt een niet-gecertificeerde zonnebril

Een gekleurd glas betekent niet dat de bril de UV-bescherming heeft die je nodig hebt. Maar helaas geloven veel mensen dat. Ja, je kunt goedkope zonnebrillen met UV-bescherming vinden. Maar je moet ervoor zorgen dat ze de 100% UVA- en UVB-bescherming hebben die je nodig hebt. Je kunt zien of zonnebrillen UV-bescherming hebben door te controleren of het montuur CE- of UV400-gemarkeerd is. De CE-markering geeft aan dat de zonnebril voldoet aan de EU-eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu en een goede UV-bescherming voor jouw ogen biedt. Bij Specsavers hebben alle zonnebrillen 100% UV-bescherming.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Bekijk onze actuele aanbiedingen

Zie meer

Vergeet niet waar je je bril voor wilt gebruiken

Vaak wordt vergeten om goed na te denken over het gebruik van een bril en zonnebril. Verschillende glazen zijn geschikt voor verschillende situaties en vereisen specifieke coatings of andere eigenschappen om voor jou optimaal te werken. Als je bijvoorbeeld veel autorijdt, heb je een ander soort glas nodig dan wanneer je het grootste deel van de dag buiten werkt. Als je een bril koopt die bij jouw levensstijl past, zul je ook het meest tevreden zijn met je aankoop.