Voorkom vergissingen bij het kopen van uw zonnebril

De meeste mensen denken bij het kiezen van een zonnebril alleen aan de stijl en over hoe de bril staat. Maar het belangrijkste is natuurlijk om ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Waar moet u op letten bij het kiezen van een zonnebril? Lees onze lijst hieronder om de meest voorkomende fouten te voorkomen.

U koopt een zonnebril die niet de nodige bescherming biedt

Zonlicht bevat veel verschillende soorten stralen, waaronder onzichtbare stralen die ultraviolette stralen (UV-stralen) worden genoemd. Hoewel kleine hoeveelheden zonlicht goed kunnen zijn voor het lichaam en de gezondheid, kan frequente blootstelling aan UV-straling uw gezichtsvermogen beschadigen, vooral als u uw ogen niet goed beschermt. Het is belangrijk om uw ogen zoveel mogelijk te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Draag altijd een zonnebril van goede kwaliteit en met de juiste bescherming.

U koopt een niet-gecertificeerde zonnebril

Een gekleurd glas betekent niet dat de bril de UV-bescherming heeft die u nodig hebt. Maar helaas geloven veel mensen dat. Ja, u kunt goedkope zonnebrillen met UV-bescherming vinden. Maar u moet ervoor zorgen dat ze de 100% UVA- en UVB-bescherming hebben die u nodig heeft. U kunt zien of zonnebrillen UV-bescherming hebben door te controleren of het montuur CE- of UV400-gemarkeerd is. De CE-markering geeft aan dat de zonnebril voldoet aan de EU-eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu en een goede UV-bescherming voor uw ogen biedt. Bij Specsavers hebben alle zonnebrillen 100% UV-bescherming.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Gratis zonnebril op sterkte bij aankoop van elke bril vanaf €89

Bekijk aanbieding

U houdt geen rekening met uw wensen

Vaak wordt vergeten om goed na te denken over het gebruik van een bril en zonnebril. Verschillende glazen zijn geschikt voor verschillende situaties en vereisen specifieke coatings of andere eigenschappen om voor u optimaal te werken. Als u bijvoorbeeld veel autorijdt, heeft u een ander soort glas nodig dan wanneer u het grootste deel van de dag buiten werkt. Als u een bril koopt die bij uw levensstijl past, zult u ook het meest tevreden zijn met uw aankoop.