Alles wat u over gekleurde glazen moet weten

Gekleurde glazen worden steeds populairder. Ze zijn niet alleen een geweldige manier om uw look op te vrolijken, maar ze hebben ook een aantal geweldige voordelen. Het UV-filter in gekleurde glazen beschermt uw ogen tegen schadelijke UV-stralen en sommige kleuren kunnen blauw licht filteren, waardoor contrastvervorming wordt verminderd en objecten een natuurlijkere uitstraling krijgen in fel zonlicht.

Natuurlijk zijn sommige kleuren meer geschikt voor verschillende weersomstandigheden of activiteiten, dus om u te helpen erachter te komen wat het beste bij u past, vindt u hier een gids met alles wat u moet weten over onze gekleurde glazen.

Stijlvolle kleuren om uw look af te maken

De meest voorkomende kleurtinten zijn bruin, grijs en groen. Grijstinten zijn het meest veelzijdig en passen het beste als u wat terughoudender bent in uw stijl. Ze kunnen op zonnige en bewolkte dagen worden gedragen en zijn zeer goed in het beschermen van uw ogen tegen verblinding. Hoewel bruine glazen minder gewaagd zijn, helpen ze uw teint op te warmen, wat ze een geweldige optie maakt.

De voordelen van gekleurde glazen

Gekleurde glazen zijn niet alleen stijlvol, het UV-filter dat wordt toegevoegd beschermt ook uw ogen. Grijze tinten zijn veelzijdig inzetbaar en worden vaak gebruikt voor sport- en buitenactiviteiten. Bruine tinten zijn populair in zonnebrillen omdat ze fel licht verminderen. Dit doen ze door het contrast tussen de heldere lucht en de horizon te verzachten. Groene kleuren in zonnebrilglazen verminderen de belasting van de ogen, terwijl blauwe glazen de contouren scherper doen uitkomen en ze daarom goed zijn bij sneeuw en mist. Als fietser kunt u kiezen voor roze glas, dat zorgt voor een beter zicht als het bewolkt is. Gele tinten zijn perfect om auto mee te rijden omdat ze de waarneming van diepte en afstand versterken.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Bekijk onze actuele aanbiedingen

Zie meer

Onze kleuren

Gekleurde glazen zijn perfect om zelfs de meest eenvoudige monturen op te fleuren. Ze staan bovenaan de lijst met trends, van verschillende stijliconen die het liefst alle tinten van de regenboog dragen. Al onze tinten kunnen ook worden aangepast aan uw brilrecept en persoonlijke stijl. Dus u kunt op zoek naar een nieuw montuur dat perfect past bij het nieuwe glas. Indien u geen passende zonnebril uit de huidige collectie kunt vinden, kies dan een ander montuur uit onze collectie en creëer uw eigen bril.