Alles wat je moet weten over UV-straling

Zonnebrillen zijn niet alleen stijlvol en modieus, ze beschermen ook je ogen tegen schadelijke zonnestralen. Ultraviolette stralen worden ingedeeld in drie verschillende typen: UVA, UVB en UVC. Elk type kan schadelijk zijn voor je huid, ook al voel je dit niet.

UVA is het meest voorkomende type straling en deze dringt bovendien het meest diep in de huid. UVA staat bekend als 'lange golflengte'-straling en vormt de meerderheid van de zonnestralen die het aardoppervlak bereiken. Deze vorm van UV-straling is het hele jaar door aanwezig, niet alleen in de zomer, en kan ook door glas en wolken doordringen - het is dus belangrijk om het hele jaar rekening te houden met UVA. Dan is er UVB, geclassificeerd als middenbereikstraling. Het is het type dat ervoor zorgt dat je bruin wordt en huidkanker kan veroorzaken.

100% bescherming voor je ogen

Het belangrijkste om op te letten bij het kopen van een zonnebril is dat deze voorzien is van de CE-sticker. Welke zonnebril je ook koopt, een goedkope of een dure merkzonnebril, zorg ervoor dat deze 100% bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Bekijk onze actuele aanbiedingen

Zie meer

Gekleurde en polariserende glazen

Wat zijn gepolariseerde glazen? Simpel gezegd, gepolariseerde glazen zijn ontworpen om schittering van lichtreflecterende oppervlakken zoals water, glas of sneeuw te verminderen - en om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Het is belangrijk om gepolariseerde glazen niet te verwarren met gekleurde glazen: gepolariseerde zonnebrillen hebben een polariserende film die de manier verandert waarop licht je ogen bereikt. Deze glazen kunnen reflecties en schittering van de zon verminderen. Ze zijn ook geweldig om mee te rijden, en veel mensen geven daarom de voorkeur aan een gepolariseerde zonnebril boven een zonnebril zonder gepolariseerde glazen.