3 dingen die u (vast) niet wist over zonnebrillen

Neem een montuur met donkere glazen en u hoeft in de zon nooit meer met uw ogen te knijpen. Zo simpel is het toch? Of niet? We vertellen u graag wat er nog meer bij komt kijken.

Brillen te over, in alle vormen en maten. Het bekende pilotenmodel of een trendy oversized retro-model: zolang het maar past bij uw uitstraling, zit u goed. Met een extravagante zonnebril laat u de wereld zien dat u onderweg bent naar een extravagant feest of gaat chillen op het strand. Maar er zijn ook andere zaken om aan te denken bij het kiezen van uw bril. Comfort, goed zicht en de gezondheid van uw ogen – om maar eens wat te noemen.

3 dingen om op te letten

1. De grootte is belangrijk 

Neem niet een te kleine zonnebril. Niet alleen uw ogen hebben bescherming nodig, ook de huid rondom uw ogen is erg gevoelig en vaart wel bij een goede bescherming tegen UV. Zorg dat uw bril dus voldoende groot is om ook dat deel van uw lichaam af te dekken.

2. Het ene kleurtje is het andere niet

Een kleur bepaalt het design, maar er zit meer achter. Bruin en grijs zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor als u achter het stuur zit. Andere kleuren zijn dan weer geschikt voor sporten. En als u toch nadenkt over de glazen, kijk dan ook eens naar polariserende glazen. Deze glazen beperken glans en schittering tot een minimum, wat veel rustiger kijkt als u bijvoorbeeld op het water bent of tijdens de wintersport.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Bekijk onze actuele aanbiedingen

Zie meer

3. Zelfs met een lage sterkte belangrijk

Heeft u een lage sterkte in uw bril en kiest u ervoor om geen zonnebril met sterkte te dragen? Sommigen doen dit en accepteren een slechter zicht. Doe het niet. Het is niet goed voor uw ogen en op den duur zult u merken dat uw ogen moe worden en u hoofdpijn krijgt. Bovendien is het gevaarlijk om details in het verkeer te missen. Heeft u geen bril nodig maar wel een zonnebril? Bij ons kan je voor zowel een zonnebril met en zonder sterkte terecht.