3 dingen die u (vast) niet wist over zonnebrillen

Neem een montuur met donkere glazen en u hoeft in de zon nooit meer met uw ogen te knijpen. Zo simpel is het toch? Of niet? We vertellen u graag wat er nog meer bij komt kijken.

Brillen te over, in alle vormen en maten. Het bekende pilotenmodel of een trendy oversized retro-model: zolang het maar past bij uw uitstraling, zit u goed. Met een extravagante zonnebril laat u de wereld zien dat u onderweg bent naar een extravagant feest of gaat chillen op het strand. Maar er zijn ook andere zaken om aan te denken bij het kiezen van uw bril. Comfort, goed zicht en de gezondheid van uw ogen – om maar eens wat te noemen.

3 dingen om op te letten

1. De grootte is belangrijk 

Neem niet een te kleine zonnebril. Niet alleen uw ogen hebben bescherming nodig, ook de huid rondom uw ogen is erg gevoelig en vaart wel bij een goede bescherming tegen UV. Zorg dat uw bril dus voldoende groot is om ook dat deel van uw lichaam af te dekken.

2. Het ene kleurtje is het andere niet

Een kleur bepaalt het design, maar er zit meer achter. Bruin en grijs zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor als u achter het stuur zit. Andere kleuren zijn dan weer geschikt voor sporten. En als u toch nadenkt over de glazen, kijk dan ook eens naar poloriserende glazen. Deze glazen beperken glans en schittering tot een minimum, wat veel rustiger kijkt als u bijvoorbeeld op het water bent of tijdens de wintersport.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Gratis zonnebril op sterkte bij aankoop van elke bril vanaf €89

Bekijk aanbieding

3. Zelfs met een lage sterkte belangrijk

Veel mensen met niet zo’n hoge sterkte, kiezen ervoor geen zonnebril te dragen. Ze nemen dan op de koop toe dat ze een beetje wazig zien. Toch is dat een slecht idee. Dit is niet goed voor uw ogen en kan op de lange termijn tot vermoeide ogen of hoofdpijn leiden. En nog veel belangrijker: het kan gevaarlijk zijn in het verkeer.