3 dingen die je (vast) niet wist over zonnebrillen

Neem een montuur met donkere glazen en je hoeft in de zon nooit meer met jouw ogen te knijpen. Zo simpel is het toch? Of niet? We vertellen je graag wat er nog meer bij komt kijken.

Brillen te over, in alle vormen en maten. Het bekende pilotenmodel of een trendy oversized retro-model: zolang het maar past bij jouw uitstraling, zit je goed. Met een extravagante zonnebril laat je de wereld zien dat je onderweg bent naar een extravagant feest of gaat chillen op het strand. Maar er zijn ook andere zaken om aan te denken bij het kiezen van je bril. Comfort, goed zicht en de gezondheid van je ogen – om maar eens wat te noemen.

3 dingen om op te letten

1. De grootte is belangrijk 

Neem niet een te kleine zonnebril. Niet alleen je ogen hebben bescherming nodig, ook de huid rondom je ogen is erg gevoelig en vaart wel bij een goede bescherming tegen UV. Zorg dat je bril dus voldoende groot is om ook dat deel van je lichaam af te dekken.

2. Het ene kleurtje is het andere niet

Een kleur bepaalt het design, maar er zit meer achter. Bruin en grijs zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor als je achter het stuur zit. Andere kleuren zijn dan weer geschikt voor sporten. En als je toch nadenkt over de glazen, kijk dan ook eens naar polariserende glazen. Deze glazen beperken glans en schittering tot een minimum, wat veel rustiger kijkt als je bijvoorbeeld op het water bent of tijdens de wintersport.

Klaar voor een nieuwe zonnebril?

Bekijk onze actuele aanbiedingen

Zie meer

3. Zelfs met een lage sterkte belangrijk

Heb je een lage sterkte in jouw bril en kies je ervoor om geen zonnebril met sterkte te dragen? Sommigen doen dit en accepteren een slechter zicht. Doe het niet. Het is niet goed voor je ogen en op den duur zal je merken dat jouw ogen moe worden en je hoofdpijn krijgt. Bovendien is het gevaarlijk om details in het verkeer te missen. Heb je geen bril nodig maar wel een zonnebril? Bij ons kan je voor zowel een zonnebril met en zonder sterkte terecht.