Alles wat je moet weten over blauwfilter glazen

Als je je zorgen maakt over de invloed van digitale apparaten op je ogen, ben je misschien al eerder blauwfilter glazen en coatings tegengekomen. Ze worden steeds populairder - en terecht - maar wat zijn ze eigenlijk? En hoe effectief zijn ze om je ogen happy en gezond te houden? Laten we er eens naar kijken.

Wat is blauw licht?

Allereerst, wat is blauw licht? Blauw licht bestaat altijd al. In wezen is het een van de kleuren van het kleurenspectrum. Zonlicht bevat verschillende kleuren, zoals rood, groen, geel en blauw, en alle kleuren samen creëren wat we 'wit licht' of zonlicht noemen.

Kunstmatig blauw licht komt van onze digitale apparaten en verlichting zoals LED lampen. Hoewel het licht dat ze uitstralen lang niet zo intens is als zonlicht, maakt de enorme hoeveelheid tijd die we achter digitale schermen doorbrengen de vraag relevant of het onze ogen kan aantasten.

Kan blauw licht je ogen beschadigen?

Tot nu toe is er geen concreet bewijs dat kunstmatig blauw licht van digitale apparaten op de lange termijn een negatief effect kan hebben op de gezondheid van het oog. Maar wel kan het vermoeidheid en algemeen ongemak voor je ogen veroorzaken. Het is daarom altijd goed regelmatig een pauze van het scherm te nemen, voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen en de nachtfunctie op je apparaat te gebruiken. En glazen met een blauw licht filter kunnen ook een deel van de oplossing zijn.

Geïnteresseerd in blauwfilter glazen?

Bekijk hier onze glasopties

Lees meer

Kunnen blauwfilter glazen en coatings een verschil maken?

Ja, blauwfilter glazen en coatings kunnen helpen reflecties te verminderen wanneer je digitale apparaten gebruikt. Ze verbeteren het contrast en verminderen schittering. Als je het gevoel hebt dat het licht te fel is, kunnen blauwfilter glazen en coatings helpen je ogen happy en comfortabel te houden.

Zijn blauwfilter glazen en coatings zichtbaar?

De meeste blauwfilter glazen hebben een lichtgele gloed. Bij sommige is dit heel weinig of helemaal niet zichtbaar.