Wat zijn de beste varifocale glazen? ​

De beste varifocale glazen zijn natuurlijk de glazen die precies aansluiten bij jouw wensen. Maar waar kies je voor? En heb je ze al eerder geprobeerd? Lees dit en je komt er samen met je opticien gemakkelijk uit.

Zoals je waarschijnlijk weet, hebben varifocale glazen meer dan één sterkte ingebouwd. Dit maakt het leven van de gebruiker gemakkelijker, omdat hij niet van bril hoeft te wisselen of hem gedurende de dag constant op en af hoeft te zetten om scherp te stellen op verschillende afstanden. En hier zou het verhaal kunnen eindigen. Maar omdat we allemaal verschillend zijn en omdat één maat niet geschikt is voor iedereen, zijn er verschillende varifocale glazen om uit te kiezen. Dit kan handig zijn om alvast te weten voorafgaand aan je eerste afspraak met de opticien of als je niet zeker weet of je nu de goede glazen draagt. Of gewoon als het tijd is om je ogen te laten controleren en misschien een nieuwe bril wilt nemen. We raden je aan om je gezichtsvermogen minimaal elke twee jaar te laten controleren.

Kies de beste varifocale glazen

Sommige varifocale glazen hebben een groter leesgebied. Sommige hebben een groter gebied voor grotere afstanden en sommige hebben een relatief groter gebied voor beide, wat de prijs zal beïnvloeden. Het is natuurlijk belangrijk hoe je dag eruitziet. Wat voor werk doe je? Breng je veel uren door in de auto? Lees je veel in je vrije tijd?

Scroll je 2-3 kilometer per dag op je smartphone? En wat is je budget? Hoe meer je weet, hoe sneller je opticien de juiste varifocale glazen voor je kan vinden. 

Over de prijs

Het is je vast al opgevallen dat varifocale glazen duurder zijn dan enkelvoudige glazen. Dit zal bij alle optiekwinkels het geval zijn, aangezien varifocale glazen simpelweg complexer zijn om te maken. Maar betekent dit dat je elk prijskaartje maar moet accepteren, alleen maar omdat je kiest voor varifocale glazen? Of wachten met een nieuw oogonderzoek, omdat je 'bang bent' voor de kosten? Nee, natuurlijk niet. Zelfs varifocale glazen van de beste kwaliteit hebben verschillende prijzen. Dus als je de juiste match hebt gevonden, is het zeker aan te raden om de prijzen te vergelijken.

Dus wat zijn de beste varifocale glazen? Dat is eigenlijk aan jou, of beter nog aan je ogen. Maar een goede opticien zal je helpen met deze beslissing.