Gediplomeerde opticiens

Uw zicht is een belangrijk zintuig, daar bent u natuurlijk zuinig op. Bijna iedereen heeft op een gegeven moment een bril nodig. U gaat er waarschijnlijk vanuit dat iedere opticien in het bezit is van een overheidserkend diploma, maar dat is lang niet altijd het geval. Op deze pagina vertellen we u over de regulering van de optiekbranche, onze gediplomeerde opticiens en waar u op moet letten. Het gaat immers om uw ogen!

Het beroep opticien is in Nederland niet gereguleerd door de overheid

Het NUVO-keurmerk als kwaliteitsstempel van de optiekbranche

Wij garanderen u dat al onze opticiens volledig gediplomeerd zijn

In samenwerking met het Deltion-college: De Specsavers Academy

Wist u dat..

“Het beroep opticien alleen in Nederland en Portugal niet door de overheid gereguleerd is?”

Regulering

Het beroep opticien is in Nederland niet gereguleerd door de overheid, wat betekent dat er geen regelgeving is als het gaat om opleidingseisen voor opticiens. Iedereen mag dit beroep dus uitoefenen en zich opticien noemen. Hiervoor is dus geen diploma nodig. Dit betekent dat u soms geholpen wordt door een ‘opticien’ die slechts een korte optiektraining heeft gevolgd. Wij vinden dit onbegrijpelijk en maken ons al jaren hard voor kwaliteitsoogzorg. Bij onze winkels wordt uw oogonderzoek altijd alleen verricht door opticiens met een overheidserkend diploma. Op deze manier bent u verzekerd van de best denkbare oogzorg.

Nuvo

Specsavers is al 17 jaar aangesloten bij de NUVO, de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven, en bezit het NUVO-keurmerk. Deze branchevereniging maakt zich hard voor de kwaliteit van de optiekbranche. Wij vinden dit een goed streven en staan achter deze kwaliteitsstempel. U heeft op deze manier de zekerheid dat wij aan de NUVO-vereisten voldoen, zoals vakbekwaamheid en diplomering.

Gediplomeerde opticiens

Bij Specsavers worden alle oogonderzoeken uitsluitend gedaan door opticiens of optometristen met een afgeronde optiekopleiding aan een overheidserkend instituut. Wij garanderen u dat al onze opticiens volledig gediplomeerd zijn en verzekeren u zo van de hoogste kwaliteit oogzorg.

Meer over onze oogmeting
Wist u dat..

“Het beroep opticien alleen in Nederland en Portugal niet door de overheid gereguleerd is?”

Ontdek de collectie

Specsavers beschikt over een zeer ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment van meer dan 1.300 verschillende monturen.

Bekijk onze collectie

Vind uw winkel

Onze brillencollectie met eigen ogen bekijken? Kom langs in één van onze winkels en probeer snel uw favoriete bril uit!

Vind uw winkel

Wist u dat ook alle audiciens van Specsavers gediplomeerd zijn?

Meer over onze audiciens