bezoek aan Specsavers

Als het gaat om goed zicht en brillen, biedt Specsavers veel meer dan alleen een oogmeting.

“{ description }”

{ name }, { quals }

Uw Specsavers afspraak: De oogmeting

Na het diagnostisch onderzoek volgt de oogmeting. Meer info over een Specsavers oogmeting hier. De drie onderdelen van de oogmeting:

Uw Specsavers afspraak: Een bril vinden die bij u past

Wij laten u graag ons ruime assortiment monturen zien en adviseren u over de vele glasopties. We zorgen ervoor dat we een passende bril voor u vinden die aansluit bij uw wensen en behoeften. Bekijk alvast ons aanbod online voor uw volgende afspraak.

Maak kennis met onze opticiens en onze technologie

De uitzonderlijke service, begeleiding en producten die wij aanbieden zijn mogelijk dankzij ons deskundige personeel en geavanceerde apparatuur. Klik op de tabbladen voor meer informatie.

Krijg antwoord op uw vragen

Moet ik nog iets bijzonders doen voorafgaand aan een oogonderzoek?

Het enige wat u moet doen is nadenken over de vraag of u een verandering hebt gemerkt sinds uw vorige meting en, indien nodig, deze bevindingen opschrijven zodat u ze eenvoudig kunt herinneren, samen met andere vragen die u wellicht hebt. Daarnaast dient u uw huidige bril en contactlenzen mee te nemen en de namen op te schrijven van voorgeschreven medicijnen of andere medicatie die u gebruikt.

Lenzen uit voor brilmeting

Enkele dagen geleden was ik bij de opticien die mij vertelde dat je lenzen X aantal uur niet mag dragen voor dat je een normale oogmeting (voor een bril) ondergaat. Je mag ze ook niet uit doen en dan direct een oogmeting uitvoeren. Mijn vraag is nu: hoeveel uur is dat en waarom mag je geen lezen dragen voor de meting.

Het is inderdaad verstandig om de sterkte voor een nieuwe bril te meten nadat de lenzen een bepaalde tijd uit zijn. Voor harde lenzen geldt dat als u de bril naast de lenzen wilt dragen u deze het beste 's avonds uit kunt doen en de volgende morgen de meting laat uitvoeren. Voor zachte lenzen geldt dat u deze het beste een uur voor de oogmeting uitdoet.

Bril naast harde lenzen?

Ik wil naast mijn harde lenzen graag een bril. Hoe lang adviseren jullie de lenzen niet te dragen voor een goede oogmeting?

Voor harde lenzen geldt dat het het beste is als u uw lenzen de avond voor de meting uitdoet. Dit geeft over het algemeen het beste resultaat als u de bril naast de lenzen wilt dragen. Neem wel uw lenzen mee als u na de meting een mooi montuur wilt uitzoeken.