Bezoek aan Specsavers

Vanaf het moment dat je onze winkels binnen komt, zullen we ervoor zorgen dat je altijd de best mogelijke ervaring en advies krijgt over je zicht. 

Dit is wat je kunt verwachten tijdens je Specsavers afspraak.

Jouw Specsavers afspraak: De oogmeting

Na het eerste gesprek en de pre-test wordt de oogmeting uitgevoerd door een opticien. Tijdens deze oogmeting wordt je zichtvermogen vastgesteld en bepaald of je een zichtcorrectie nodig hebt. Tevens kan de opticien je adviseren of er een ooggezondheidsonderzoek nodig is. Meer informatie over het ooggezondheidsonderzoek vind je hier. De oogmeting bij Specsavers bestaat uit de volgende onderdelen:

Jouw Specsavers afspraak: Een bril vinden die bij jou past

Wij laten je graag ons ruime assortiment monturen zien en adviseren je over de vele glasopties. We zorgen ervoor dat we een passende bril voor jou vinden die aansluit bij je wensen en behoeften. Bekijk alvast ons aanbod online voor je volgende afspraak.

Maak kennis met onze opticiens en onze technologie

De uitzonderlijke service, begeleiding en producten die wij aanbieden zijn mogelijk dankzij ons deskundige personeel en geavanceerde apparatuur. Klik op de tabbladen voor meer informatie.

“{ description }”

{ name }, { quals }

Krijg antwoord op je vragen

Moet ik nog iets bijzonders doen voorafgaand aan een oogmeting?

Het enige wat je moet doen is nadenken over de vraag of je een verandering hebt gemerkt sinds je vorige meting en, indien nodig, deze bevindingen opschrijven zodat je ze eenvoudig kunt herinneren, samen met andere vragen die je wellicht hebt. Daarnaast dien je je huidige bril en contactlenzen mee te nemen en de namen op te schrijven van voorgeschreven medicijnen of andere medicatie die je gebruikt. Ook is het goed om alvast te bedenken of je ook naar de gezondheid van jouw ogen wilt laten kijken. Als dat het geval is kan je dat aan het begin van de oogmeting aangeven. Een ooggezondheidsonderzoek kost €29.

Lenzen uit voor brilmeting

Enkele dagen geleden was ik bij de opticien die mij vertelde dat je lenzen X aantal uur niet mag dragen voor dat je een oogmeting (voor een bril) ondergaat. Je mag ze ook niet uit doen en dan direct een oogmeting uitvoeren. Mijn vraag is nu: hoeveel uur is dat en waarom mag je geen lezen dragen voor de meting.

Het is inderdaad verstandig om de sterkte voor een nieuwe bril te meten nadat de lenzen een bepaalde tijd uit zijn. Voor harde lenzen geldt dat als je de bril naast de lenzen wilt dragen je deze het beste 's avonds uit kunt doen en de volgende morgen de meting laat uitvoeren. Voor zachte lenzen geldt dat je deze het beste een uur voor de oogmeting uitdoet.

Bril naast harde lenzen?

Ik wil naast mijn harde lenzen graag een bril. Hoe lang adviseren jullie de lenzen niet te dragen voor een goede oogmeting?

Voor harde lenzen geldt dat het het beste is als je je lenzen de avond voor de meting uitdoet. Dit geeft over het algemeen het beste resultaat als je de bril naast de lenzen wilt dragen. Neem wel je lenzen mee als je na de meting een mooi montuur wilt uitzoeken.