Alles over varifocale glazen

Klik door de tabbladen om meer te weten over wat varifocale glazen voor u kunnen doen.

Wat zijn varifocale glazen?

Varifocale glazen zijn er voor wie meer dan één sterkte nodig heeft en een helder zicht wil op elke afstand. Dit soort glazen helpt u om snel uw focus te veranderen zonder uw ogen te vermoeien.

Ze worden meestal voorgeschreven voor mensen boven de 40, die meer hulp nodig hebben bij het focussen op objecten dichtbij. Naarmate we ouder worden, wordt het moeilijker voor de ooglens om scherp te stellen op voorwerpen dichtbij - een normale aandoening die presbyopie wordt genoemd.

We bieden een uitgebreid scala aan varifocale glazen met een groter gezichtsveld voor verre, middellange en korte afstanden, waaardoor de ogen er makkelijker aan kunnen wennen. En omdat onze varifocale glazen individueel worden vervaardigd en geïnspecteerd, doet u bij Specsavers nooit concessies op de kwaliteit.

Antwoord op uw vragen

Wat is het verschil tussen varifocale en multifocale glazen?

Er is geen verschil. Beide termen worden gebruikt om hetzelfde type glazen aan te duiden, namelijk glazen waarbij het vertedeel bovenin het glas geleidelijk overgaat naar het leesdeel onderin met een onzichtbaar leesgedeelte.

Zit er altijd een leesstukje in een varifocaal glas?

Ja, in een varifocaal glas zit altijd een leesdeel. U kent vast de glazen met de zichtbare leesdelen, bifocaal genoemd. Daar is de overgang van het verte deel naar het leesdeel duidelijk zichtbaar. In een varifocaal glas gaat het van het verte deel bovenin het glas geleidelijk over naar het leesdeel onderin. Daardoor is het leesdeel onzichtbaar, maar wel degelijk aanwezig.