Alles over bureauglazen

Klik door de tabbladen voor meer informatie over wat bureauglazen voor je kunnen doen.

Wat zijn bureauglazen?

Bureauglazen helpen je dichtbij en wat verder weg te zien. Ze zijn uitermate geschikt voor werk waarbij je gedurende langere tijd dichtbij scherp moet zien, iets waar traditionele glazen niet ideaal voor zijn.

Bureauglazen zijn ontworpen om te gebruiken tijdens bepaalde ‘bezigheden’. Hiermee bedoelen we elke baan of hobby waarbij je zowel dichtbij als iets verder weg moet kunnen zien. 

Je kunt bureauglazen overwegen als je moeite begint te krijgen met lezen of met close-up werk. Bureauglazen zijn een goede keus als je voor het eerst een bril nodig hebt. Ze geven je meer flexibiliteit dan een normale leesbril.

Op al onze bureauglazen geldt onze 2 voor 1 aanbieding bij aankoop met een montuur. Zie onze speciale aanbiedingen voor meer informatie.

Antwoord op je vragen

Computerbril / bureauglas

Ik ben werkzaam als cassiere en heb een leesbril. Nu heb ik gehoord van de computer/kantoorbril ? Ik ben dus op zoek naar een bril die ik achter de kassa op kan houden. Dus meer bereik dan een leesbril.

Bureauglazen (ofwel computer-/kantoorbril) zijn heel prettig voor mensen die werk verrichten waarbij regelmatig op verschillende nabij-afstanden wordt gekeken, zoals bij computergebruik waarbij toetsenbord, leeswerk en monitor vaak een verschillende kijkafstand opleveren. De beste oplossing is daarom afhankelijk van de wens tot welke afstand scherp te willen zien en de mate van afwisseling veraf/dichtbij.

Zit er altijd een leesstukje in een varifocaal glas?

Ja, in een varifocaal glas zit altijd een leesdeel. Je kent vast de glazen met de zichtbare leesdelen, bifocaal genoemd. Daar is de overgang van het verte deel naar het leesdeel duidelijk zichtbaar. In een varifocaal glas gaat het van het verte deel bovenin het glas geleidelijk over naar het leesdeel onderin. Daardoor is het leesdeel onzichtbaar, maar wel degelijk aanwezig.