Een leesbril voor u

Als u veel tijd doorbrengt met lezen, wilt u een lichte en comfortabele bril die u helpt om helder te zien. We hebben monturen van verschillende kleuren, vormen en maten die perfect bij u passen ongeacht uw stijl.

Krijg antwoord op uw vragen

Lenzen met leessterkte

Ik draag al vele jaren met veel plezier zachte contactlenzen. Ben bijziend re -2 li -2,25. Maar sinds mijn 50e kan ik met lenzen in niet goed meer dichtbij lezen (kleine lettertjes). Wat zou u mij adviseren?

U heeft de mogelijkheid om multifocale contactlenzen te proberen, hiermee ziet u dan op alle afstanden scherp. Een andere optie is een leesbril over uw huidige lenzen.

Monovisie in de bril

Is het mogelijk om een bril te bestellen met links een leesglas en rechts een verteglas? En hoe kun je hiermee zien? (kijken en lezen)

Het is mogelijk om een bril te bestellen met aan de ene zijde een leesglas en aan de andere een verteglas, maar dat zal zelden comfortabel zicht geven. Alleen als de ogen totaal niet samenwerken zou het misschien werken. Bij contactlenzen is het corrigeren van 1 oog voor veraf en 1 voor dichtbij mogelijk en soms succesvol, maar doordat glazen verder van het oog zitten geven die vertekening. Daardoor raakt de samenwerking en coördinatie tussen de ogen verstoord. Contactlenzen zitten op het oog, waardoor er geen vertekening is en daardoor de kans van slagen van monovisie groter is. 

Verschil leessterkte leesbril en computerbril

Kan ik met een vario computerbril net zo goed zien als met een leesbril. Of moet ik naast de computerbril nog een leesbril voor het fijne werk?

Met deze bril is over het algemeen goed te lezen. In specifieke gevallen waarbij de leesafstand erg kort is kan het nodig zijn een aparte hobbybril te hebben.

Bril tegen migraine

Kan ik een bril tegen migraine bij Specsavers verkrijgen. Uit mijn omgeving ken ik namelijk mensen die wel een bril dragen voor vermoeide ogen tegen migraine. En zijn dit dan speciale glazen?

Er bestaat niet echt een bril tegen migraine, maar als er een hele kleine sterkte 'nodig' is, kan dat de migraine klachten wel verergeren of eerder laten opspelen. Van zo'n kleine sterkte heb je normaal geen klachten, maar dat kleine beetje correctie kan voor sommige mensen met migraine soms wel net het verschil maken. Maak een vrijblijvende afspraak in een van onze winkels voor een uitgebreide oogmeting om te laten checken of daarvan bij u ook sprake kan zijn.