Waarom een computerbril een goed idee is

Nu thuiswerken in steeds meer kantoren weer tot het verleden behoort, kan het voortdurend wisselen tussen afstand en schermen voor  vermoeide ogen zorgen. Doordat vergaderingen steeds meer online plaatsvinden, kijken we nog vaker naar een beeldscherm. 

Heb je wel eens vermoeide ogen gehad tijdens het werken voor een scherm? Je bent niet de enige. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat tot 75% of meer computergebruikers symptomen ervaren als vermoeide ogen, hoofdpijn, oogirritatie, wazig zien en nek- of rugpijn. Hoewel vermoeide ogen tijdelijk zijn en zelden schadelijk, is het een vervelend gevoel. Enkele veelvoorkomende oorzaken van vermoeide ogen zijn lezen, werken op computers, werk dat veel concentratie vereist en waarbij je voortdurend opnieuw moet scherpstellen, of het niet dragen van de juiste bril.

Hoe voorkom je vermoeide ogen?

Wat je kunt doen, is het probleem van vermoeide ogen door het kijken naar een beeldscherm te minimaliseren. Ogen moeten harder werken voor dichtbij dan veraf. Als je een desktop computer hebt, probeer dan het beeldscherm op een armlengte afstand van je gezicht te plaatsen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met schittering. Veel nieuwe telefoons en laptops hebben een glazen scherm met een uitstekende beeldkwaliteit, maar dit produceert ook een intense schittering die de ogen kan irriteren.   

Als je een apparaat met een glazen scherm gebruikt, probeer dan een mat filter voor je scherm. En vergeet niet om je ogen af en toe een pauze te gunnen. Mensen onderschatten hoeveel een pauze voor je ogen kan doen. Kijk elke 20 minuten 20 seconden naar een object verder weg, zodat je ogen zich kunnen ontspannen.

Heb je al de juiste computerbril?

Bekijk onze SuperDigital Focus 123.

Lees meer

De juiste glazen

Als je al brildrager bent, denk je waarschijnlijk niet dat je bril voor vermoeide ogen zorgt. Maar de juiste brillenglazen voor een kantooromgeving zijn heel belangrijk. Computerglazen voor beeldschermen en kantoor zijn speciaal ontworpen om je werkleven comfortabeler te maken. Ze hebben een veel breder gezichtsveld, wat perfect is voor je favoriete kijkafstand aan je bureau. Voortdurend je hoofd bewegen om je focus te verleggen, kan ook je nek en rug de hele dag door belasten. Een bril die voor jou scherpstelt, zorgt dat je rechtop zit en voorkomt onderuitzakken.

Computerglazen mogen niet worden gebruikt tijdens woon-werkverkeer, omdat ze niet geschikt zijn om veraf te zien.