Varifocale glazen

Een varifocale bril corrigeert uw zicht op twee sterktes, voor een scherp zicht op afstand én dichtbij. De scheidingslijn in de overgangszone van de glazen is daarbij niet zichtbaar. Specsavers biedt vier soorten varifocale glazen aan, geschikt voor ieder budget.

U draagt al een varifocale bril vanaf €69!

Bekijk onze verlaagde prijzen

Hoe werken varifocale glazen?

Varifocale glazen helpen uw ogen op de juiste manier te focussen, bijvoorbeeld wanneer u een boek aan het lezen bent en tussentijds opkijkt. We laten u graag zien hoe varifocale glazen werken en wat het verschil tussen de vier verschillende types is.

Op afstand
Dichtbij
Klik op de vier types om het effect van andere varifocale glazen te zien Standaard glazen Premium glazen Elite glazen Glazen op maat

Een varifocale bril voor iedereen

Met meer dan 1.000 geschikte monturen, vindt u altijd een mooie varifocale bril.

Herencollectie Damescollectie

Welke varifocale glazen passen bij mij?

Varifocale glazen zijn heel persoonlijk. Welk type bij u past hangt onder meer af van het beoogde gebruik van uw bril, uw montuurkeuze en uw eerdere ervaring met varifocale glazen. Onze opticiens wegen al deze factoren af en geven u een passend advies, zodat u zeker weet welke glazen voor u het meest geschikt zijn.

Tevredenheidsgarantie

Ook na een deskundig advies kan het even wennen zijn als u voor het eerst varifocale glazen gaat dragen. Bent u binnen 3 maanden na aankoop niet gewend, dan ruilen we de varifocale glazen – mits onbeschadigd - om voor een ander type. Lees meer over onze garantie en service

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen varifocale, multifocale en bifocale glazen?

‘Varifocaal’ en ‘multifocaal’ worden beiden gebruikt om hetzelfde type glazen aan te duiden. Bifocale glazen hebben eveneens een verte- en leesgedeelte, maar dit glastype komt steeds minder voor. In tegenstelling tot varifocale (of multifocale) glazen, heeft een bifocale bril namelijk een zichtbare scheidingslijn in de overgangszone van de glazen.

Kan ik met een varifocale bril ook lenzen (blijven) dragen?

Ja, ook onze multifocale lenzen zijn de oplossing voor een helder zicht veraf én dichtbij. U kunt net als met een varifocale bril op alle afstanden goed zien.

Meer weten over multifocale lenzen

Is een varifocale zonnebril ook mogelijk?

Zeker. Ook onze zonnebrillen kunnen met varifocale glazen worden geleverd. Kiest u een varifocale zonnebril naast uw normale varifocale bril? Dan is de zonnebril, met hetzelfde type varifocale glazen, zelfs helemaal gratis.

Bekijk deze 2e bril gratis actie

Heeft u een aanvullende zorgverzekering?

Wanneer u een aanvullende brillendekking heeft en uw vergoeding nog niet heeft gebruikt, dan kunt u bij Specsavers altijd een varifocale bril zonder bijbetaling krijgen!

Bekijk de aanbieding met uw verzekering