Waardevolle samenwerkingen

Aandacht voor ogen

Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met slechtziendheid en ook blindheid. Dit komt voornamelijk door de vergrijzing en de stijging van het aantal mensen met diabetes. Daarnaast worden steeds meer Nederlandse kinderen bijziend. Wie sterk bijziend is, heeft een sterk verhoogde kans om later ernstig slechtziend te worden door een oogziekte. Daarom maken het Oogfonds en Specsavers zich de komende jaren sterk voor kwalitatieve oogzorg in Nederland en het voorkomen van vermijdbaar zichtverlies. Dit doen wij onder andere door het geven van voorlichting aan consumenten en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes. In 2019 is het Oogfonds ook het landelijke goede doel waarvoor gespaard wordt door alle Specsavers winkels in Nederland.

Kennis over Diabetes

Oogproblemen en diabetes gaan vaak samen. Veel mensen weten dat je van diabetes blind kan worden. Maar nog redelijk onbekend is dat ogen als eerste in het lichaam reageren op diabetes. Denk hierbij aan symptomen zoals wisselende gezichtsscherpte, wazig of troebel zien, oogontstekingen en pijn aan ogen.

Diabetes Fonds en Specsavers hebben sinds 2016 de krachten gebundeld om Nederlanders meer bewust te maken van oogproblemen als gevolg van diabetes en onderzoek naar diabetes mogelijk te maken via een financiële ondersteuning.

Meer weten ?

Afspraken met zorgverzekeraars

Specsavers heeft afspraken met alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen we professionaliteit, kwaliteit en service garanderen. Daarnaast kunnen we unieke aanbiedingen doen. Bij iedere aanbieding kunt u gebruik maken van uw zorgvergoeding en wij declareren bij uw zorgverzekeraar, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Bekijk aanbieding