Alles over blauw filter glazen

Klik door de tabbladen voor meer informatie over wat blauw filter glazen voor jou kan doen.

Wat is blauw licht?

Blauw licht bestaat altijd al, omdat het deel uitmaakt van het natuurlijke kleurenspectrum waaruit zonlicht of 'wit licht' bestaat. De zon is inderdaad verreweg de grootste bron van blauw licht, ook al zien we het niet als blauw.

De belangstelling voor blauw licht is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, omdat we hebben geleerd dat digitale schermen, zoals mobiele telefoons en computerschermen, meer blauw licht uitstralen dan andere kleuren. Er is geen echt wetenschappelijk bewijs dat het extra blauwe licht van digitale schermen schadelijk is voor onze ogen, maar vele mensen hebben ondervonden dat brillenglazen die helpen blauw licht te filteren de schittering lijken te verminderen en, vergeleken met glazen zonder blauw licht filter, rustiger aanvoelen bij langdurig gebruik van schermen.
 
Op onze blauw filter glazen geldt onze 2 voor 1-aanbieding bij aankoop met een montuur. Zie onze speciale aanbiedingen voor meer informatie.

Antwoord op jouw vragen

Ik gebruik voortdurend een computer op mijn werk. Moet ik dit melden bij mijn oogtest?

Je levensstijl, beroep en hobby’s kunnen van invloed zijn op de sterkte die de opticien voorschrijft en het soort glas en montuur dat je krijgt. Ter illustratie, als je een computerterminal gebruikt, dan heb je wellicht profijt van een speciale coating die de schittering van het scherm vermindert.