Voorkom dat je te veel betaalt voor varifocale glazen

Ja, door de productiekosten van varifocale glazen en het op maat maken zijn ze duurder dan enkelvoudige glazen. Maar weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw varifocale glazen? Laten we eens kijken wat je kunt doen om de kosten te verlagen. 

Houd rekening met jouw behoeften en budget

Niemand vindt het leuk om teveel geld te betalen voor iets dat ze misschien niet echt nodig hebben. Om dat te vermijden, moet je nagaan of je behoeften op dit moment volledig worden gedekt. Dat klinkt misschien te makkelijk en in sommige opzichten is dat ook zo, maar als het om varifocale glazen gaat, is het een goed idee om de kosten af te wegen tegen je basisbehoeften. Heb je bijvoorbeeld varifocale glazen nodig als je aan het werk bent? Of is het vooral voor je hobby's? Bepaal op basis daarvan wat je bereid bent te betalen.

Onderzoek de verschillen tussen varifocale glazen

Als je nagedacht hebt over je behoeften, is het tijd om de juiste varifocale glazen te vinden. En gelukkig is er meer dan één optie (lees ook: wat zijn de beste varifocale glazen?). Standaard glazen dekken onze basisbehoeften, maar je kunt ook glazen kiezen die speciaal zijn ontworpen voor mensen die veel met digitale apparaten werken. En dat geldt ook voor intensieve lezers of mensen die veel autorijden: er zijn glazen die hier speciaal voor zijn ontworpen. Zorg ervoor dat je de glazen kiest die bij jouw behoeften passen. Dan is de kans dat je te veel betaalt kleiner.

Onderzoek de markt

Je hebt nu nagedacht over je budget en naar wat voor soort glazen je op zoek bent. Laten we verdergaan en de markt onderzoeken. Prijzen variëren vaak nogal (lees ook: hoeveel kosten varifocale glazen?). Vaak gaan klanten ervan uit dat 'je krijgt waarvoor je betaalt', maar bij varifocale glazen gaat het om meer dan dat. Een up-to-date oogonderzoek, het juiste voorschrift en professionele begeleiding spelen allemaal een rol om erachter te komen wat voor jou geschikt is, en wat de kosten gaan zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de goedkopere varifocale glazen beter bij je passen op basis van je behoeften.