Tijd voor een nieuwe bril? Kies de beste glazen

We denken vaak niet na over ons gezichtsvermogen, tenzij er iets verandert.

We snappen dat, we hebben het allemaal druk. Maar je ogen kunnen eigenlijk heel veel vertellen over je algemene gezondheid. Het is ook belangrijk om te bedenken dat het dragen van verouderde brillenglazen vermoeide ogen en hoofdpijn kunnen veroorzaken. Dus, hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuwe bril? Zo kom je erachter.

We raden aan om elke 24 maanden een oogonderzoek te doen

Ja, elke twee jaar. Dat klinkt misschien vaak, vooral als je het gevoel hebt dat je gezichtsvermogen niet veel is veranderd. Maar om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van gelukkige en gezonde ogen, is het belangrijk om ze elke 24 maanden te laten controleren. En onthoud, hoe langer je wacht en hoe langer je de "verkeerde bril" draagt, hoe moeilijker het is om aan een nieuwe te wennen.

Je kunt er hoofdpijn en vermoeide ogen van krijgen. Je ogen kunnen ook tekenen van problemen aangeven die te maken hebben met je algehele gezondheid, zoals diabetes en hoge bloeddruk. Symptomen van deze aandoeningen zijn niet altijd duidelijk, dus regelmatige oogonderzoeken zijn een essentieel onderdeel van het behoud van je algehele gezondheid. Dus boek dat oogonderzoek. 

Tijd voor een nieuwe bril?

Bekijk de collectie varifocale glazen van Specsavers

Lees meer

Zijn je behoeften veranderd?

In twee jaar kan er veel gebeuren. Misschien merk je dat je meer tijd op schermpjes doorbrengt, of misschien ben je van baan veranderd en zit je nu langer achter het stuur om daar te komen. Al deze dingen, hoe groot of klein ze ook zijn, hebben invloed op je gezichtsvermogen net zoals ze op andere aspecten van je leven hebben. Je hebt bijvoorbeeld mogelijk digitaal geoptimaliseerde glazen nodig als je moeilijk van digitale apparaten kunt lezen. En als je al varifocale glazen gebruikt, moet je deze mogelijk aanpassen aan je veranderende behoeften. Simpel gezegd, een nieuwe bril kan je helpen het beste uit je leven te halen.

Veelvoorkomende symptomen

Dus, op welke symptomen moet je dan letten? Goede vraag. We hebben wat informatie over verschillende symptomen voor je op een rij gezet. Het is goed om te weten hoe een goede ooggezondheid voelt, zodat wanneer je ogen niet helemaal goed voelen je weet waar je op moet letten, wat je kunt doen en wanneer je hulp moet zoeken. De meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn, droge ogen en vermoeidheid. Je zou ook kunnen merken dat je moeite hebt om dingen in een deel van je zicht goed te kunnen zien of dat je moeite hebt met concentreren. Als je een van deze symptomen hebt, is het misschien tijd voor een nieuwe bril. En onthoud dat ver kijken en lezen elkaar niet altijd 'volgen'. Dus als de ene afstand prima is en de andere niet, is dat geen reden om je oogonderzoek uit te stellen.