Betaalbare varifocale glazen zonder in te leveren aan kwaliteit - hoe kan dat?

Varifocale glazen kosten meer dan enkelvoudige glazen. Er is echter geen reden om meer te betalen dan nodig is voor je varifocale glazen. Bij Specsavers staan we bekend om onze eerlijke prijzen. Maar hoe kunnen we deze prijzen aanbieden en toch geweldige kwaliteit leveren?

Varifocale glazen zijn complex om te maken en er is niet één maat. Ze zijn of moeten worden aangepast aan je specifieke behoeften, en meestal is de prijs hoger dan standaard enkelvoudige brillenglazen. De prijs blijft altijd belangrijk. Zelfs wanneer je de perfecte oplossing hebt gevonden, is het niet nodig om meer te betalen dan nodig. Bij Specsavers zijn de varifocale glazen hoger geprijsd dan gewone glazen, maar zelfs deze glazen hebben een redelijk prijsniveau in vergelijking met de meeste andere opticiens. En er is een logische reden voor.

Een eerlijke prijs

Specsavers werd opgericht in 1984 met een duidelijke missie: kwalitatieve brillen tegen een betaalbare prijs voor iedereen. Sindsdien zijn we uitgegroeid van een tafeltennistafel in de kelder tot een alom bekend merk, maar de missie leeft voort en is nog steeds zeer relevant. Specsavers is bij iedere stap van het productieproces betrokken. Van begin, dus de productie van de monturen en glazen in de fabrieken, tot aan het einde, het afpassen van de bril op jouw neus. En doordat we eigenaar zijn van de hele keten en door het grote volume aan brillen dat we wereldwijd verkopen, kunnen we de prijzen laag houden - en zo kwalitatieve oogzorg toegankelijk maken.

Dit is goed voor Specsavers, maar het is ook goed voor de klant die een bril van hoge kwaliteit wil maar geen reden ziet om er te veel voor te betalen.

Eigenlijk is het door de groei van Specsavers gemakkelijker geworden om de oorspronkelijke belofte waar te maken. Hoe meer klanten naar Specsavers gaan, hoe meer monturen, glazen en contactlenzen we verkopen. Hierdoor is het mogelijk om hoge kwaliteit te bieden voor minder. Bovendien is Specsavers een familiebedrijf. Hierdoor is het makkelijker om de prijzen schappelijk te houden, aangezien we niet hoeven te voldoen aan de financiële verwachtingen van aandeelhouders. We kunnen de prijs laag houden.  

Tijd voor een nieuwe bril?

Kijk hier voor de collectie hoogwaardige varifocale glazen van Specsavers

Lees meer

Hoe zit het met mijn varifocale glazen?

Natuurlijk geldt de eerlijke prijs van Specsavers ook voor varifocale glazen. En misschien is het hier zelfs nog relevanter, omdat je heel wat kunt besparen als je kiest voor varifocale glazen. Het loont om wat onderzoek te doen. Je zult merken dat de prijzen bij Specsavers veel goedkoper zijn dan bij andere opticiens voor dezelfde glasspecificaties. Kort gezegd: ja, varifocale glazen zijn duurder dan traditionele enkelvoudige glazen. Maar waarom zou je er te veel voor betalen?