Nauwkeurige oogmeting

Met uw ogen moet u uiterst zorgvuldig omgaan, uw zicht is immers een belangrijk zintuig. Een deskundig en regelmatig oogonderzoek door een gediplomeerde opticien is daarom essentieel. Een oogmeting bij Specsavers gaat verder dan alleen het checken van uw sterkte en de gezondheid van uw ogen. Onze opticiens en optometristen hebben altijd een uitgebreid gesprek met de klant. Ze stemmen het oogonderzoek af op uw persoonlijke situatie zodat zij u het juiste advies kunnen geven. Een oogmeting is bij Specsavers altijd gratis. De test is persoonlijk en zeer uitgebreid waarbij naar allerlei aspecten van uw zicht wordt gekeken, en voor een oogmeting zullen nooit kosten in rekening worden gebracht. Op deze manier maken wij het zo makkelijk mogelijk een oogmeting te laten doen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voormeting

We gebruiken de nieuwste en meest geavanceerde technologie en meten daarbij ook de oogdruk. We gebruiken eerst de autorefractor om te bepalen of u verziend of bijziend bent of dat u astigmatisme hebt. Daarna meten we de druk in het oog, deze onderzoeken geven ons inzicht in uw gezichtsvermogen. Met deze gegevens kunnen we de oogmeting precies op uw persoonlijke behoefte afstemmen. Aan de hand van deze meting kan de opticien mogelijk bepalen of er al dan niet een doorverwijzen naar de oogarts noodzakelijk is.

Oogmeting

We stellen u eerst vragen over uw gezondheid, uw levensstijl en of u zelf iets is opgevallen aan uw gezichtsvermogen. We willen precies weten wat uw behoeften zijn... zeker als u uw ogen laat testen om een specifieke reden. De opticien controleert de sterktes en drukmetingen die zijn genomen tijdens de meting vooraf en legt uit wat daaruit is gekomen. De opticien meet de exacte sterkte op die u nodig hebt voor uw bril of contactlenzen. Hierbij vragen we u om door verschillende lenssterktes te kijken en de letters op het testscherm op te lezen voor een nauwkeurige meting. Elk oog wordt apart getest en tot slot worden beide ogen samen getest. De opticien bespreekt de meetresultaten met u en legt u de beste oplossingen voor. Tot slot testen we uw nieuwe sterkte met een proefbril.

Komt u langs?

We gebruiken onze ogen dagelijks en daarom is het belangrijk om zorgvuldig met uw ogen om te gaan en ze regelmatig te laten controleren. Specsavers adviseert om eenmaal in de twee jaar uw ogen te laten onderzoeken door een opticien of optometrist. Daarnaast kunnen wij uw bril eventueel weer zodanig afstellen zodat deze weer voor een jaar goed zit. Mocht u echter een verschil in uw zicht waarnemen, tot een bepaalde leeftijdscategorie behoren of een van de beschreven symptomen bij uzelf constateren, dan is het verstandig zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een oogonderzoek.

Draagt u lenzen?

Dan adviseren wij om eens per jaar uw ogen en lenzen te laten onderzoeken. Met uw wensen of klachten kunt u altijd bij uw opticien terecht. Regelmatige controle van uw contactlenzen is van essentieel belang voor de gezondheid en verzorging van uw ogen. Tijdens een controle geeft uw opticien advies en lost eventuele problemen met uw lenzen op.

Draagt u voor het eerst lenzen, dan vinden er gedurende de eerste weken diverse controles plaats. Daarna is ons advies om eens per jaar uw ogen en lenzen te laten onderzoeken.

Zoek een winkel of maak een afspraak