We adviseren uw ogen eens in de twee jaar te laten controleren. Dit advies geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen van 10 jaar of ouder. Zo kunnen we vervelende problemen als onscherp zien op tijd verhelpen.

Onze opticiens en optometristen hebben allemaal een door de overheid erkend MBO- of HBO- optiekdiploma, waardoor u met een gerust hart kunt vertrouwen op onze professionaliteit en deskundigheid. Een oogmeting bij Specsavers is altijd gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

Wat is een oogmeting?

Voordat de oogmeting plaats vindt, wordt er een voormeting en een oogdrukmeting gedaan. De afspraak voor een oogmeting bestaat dus uit drie delen:

1. Voormeting - 2. Oogdrukmeting - 3. Oogmeting

Verschilt een oogmeting voor contactlenzen van een oogmeting voor een bril?

De procedure voor een oogmeting voor contactlenzen verschilt niet veel van de oogmeting voor een bril. Wel wordt er naar een aantal andere aspecten gekeken. TIP: Om een optimaal resultaat te krijgen, raden wij u aan om zo uitgerust mogelijk naar de oogmeting te gaan en goed te drinken. Door vermoeidheid en een tekort aan vocht krijgt u droge ogen, wat de oogmeting enigszins kan beïnvloeden.

Oogmeting voor een bril: gezichtsscherpte

Bij een oogmeting voor een bril wordt uw gezichtsscherpte bepaald. De sterkte die u als advies krijgt, kan verschillen van de sterkte die wordt aangeraden voor lenzen. Dit komt omdat de lenzen direct op uw ogen zitten. De sterkte voor een bril is daarom altijd net iets anders dan bij lenzen.

Oogmeting voor contactlenzen: kromming van het oog

Bij een oogmeting voor lenzen wordt naast de gezichtsscherpte ook de kromming van uw oog gemeten. U kunt zowel lenzen geadviseerd krijgen met plus-sterktes (als u verziend bent) als lenzen met min-sterktes (als u bijziend bent). Draagt u al contactlenzen? Dan raden wij aan om eens per jaar uw ogen en lenzen te laten controleren.

Oogmeting voor contactlenzen als u al een bril heeft

Als u al een bril of contactlenzen heeft, dan is de oogmeting nog steeds hetzelfde, maar zijn er wat specifieke zaken om op te letten om een zo goed mogelijk resultaat bij de oogmeting te krijgen:

Lenzen uit voor oogmeting

Draagt u harde contactlenzen en wilt u een bril? Wij raden u dan aan om een afspraak in de ochtend te maken zodat u minstens 12 uur van tevoren uw lenzen uit kunt doen. Bij zachte contactlenzen raden wij u aan om deze minstens 1 uur voor de oogmeting uit te doen.

Welke bril of glasopties passen bij welke levensstijl?

De juiste bril of zonnebril op sterkte, of type contactlenzen is afhankelijk van uw dagelijkse bezigheden, en ook bijvoorbeeld van uw hobby’s.

Persoonlijk advies

Er wordt bij Specsavers goed naar u geluisterd en we kijken uitgebreid naar uw persoonlijke situatie. Wij stellen u specifieke vragen over uw levensstijl zodat we een gepast advies op maat kunnen geven.

Wij gunnen uw ogen de allerbeste zorg

Kom naar een van de winkels van Specsavers voor een gratis oogmeting door een van onze gediplomeerde opticiens. We bespreken graag uw wensen en helpen u met een passend advies.