3 dingen die je (vast) niet wist over zonnebrillen

Neem een montuur met donkere glazen en je hoeft in de zon nooit meer met je ogen te knijpen. Zo simpel is het toch? Of niet? We vertellen je graag wat er nog meer bij komt kijken.

Brillen te over, in alle vormen en maten. Het bekende pilotenmodel of een trendy oversized retro-model: zolang het maar past bij je uitstraling, zit je goed. Met een extravagante zonnebril laat je de wereld zien dat je onderweg bent naar een extravagant feest of gaat chillen op het strand. Maar er zijn ook andere zaken om aan te denken bij het kiezen van je bril. Comfort, goed zicht en de gezondheid van je ogen – om maar eens wat te noemen.

3 dingen om op te letten

1. De grootte is belangrijk

Neem niet een te kleine zonnebril. Niet alleen je ogen hebben bescherming nodig, ook de huid rondom je ogen is erg gevoelig en vaart wel bij een goede bescherming tegen UV. Zorg dat je bril dus voldoende groot is om ook dat deel van je lichaam af te dekken.

2. Het ene kleurtje is het andere niet

Een kleur bepaalt het design, maar er zit meer achter. Bruin en grijs zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor als je achter het stuur zit. Andere kleuren zijn dan weer geschikt voor sporten. En als je toch nadenkt over de glazen, kijk dan ook eens naar poloriserende glazen. Deze glazen beperken glans en schittering tot een minimum, wat veel rustiger kijkt als je bijvoorbeeld op het water bent of tijdens de wintersport.

3. Zelfs met een lage sterkte belangrijk

Veel mensen met niet zo’n hoge sterkte, kiezen ervoor geen zonnebril te dragen. Ze nemen dan op de koop toe dat ze een beetje wazig zien. Toch is dat een slecht idee. Dit is niet goed voor je ogen en kan op de lange termijn tot vermoeide ogen of hoofdpijn leiden. En nog veel belangrijker: het kan gevaarlijk zijn in het verkeer.

Toe aan een nieuwe zonnebril?

Bekijk hier alle zonnebrillen van Specsavers

Bekijk alles

De ideale zonnebril vinden

Niemand is hetzelfde. En ook geen zonnebril is hetzelfde. Zelfs als je weet wat je nodig hebt en wat je mooi vindt, heb je nog steeds heel veel opties. Bij Specsavers kies je niet alleen uit een uitgebreid assortiment zonnebrillen, maar kun je ook een gewone bril voorzien van getinte glazen. Nog meer om uit te kiezen! Zolang je maar zorgt dat je er een kiest die past bij jouw gezicht – en alle bescherming biedt.