Brillenhulp

Peervormig

Heeft u een peervormig gezicht, dan is uw voorhoofd smaller dan uw kaaklijn. Kies daarom voor een montuur dat de aandacht afleidt van het onderste deel van uw gezicht. Het vlindermodel is voor u erg geschikt! Ga voor een opvallend montuur met kleur en veel details. Zorg dat het montuur even groot, of groter, is dan uw kaaklijn. Dit brengt uw gezicht in balans. Vermijd hoekige vormen: deze benadrukken de harde lijnen in uw gezicht.

Rond

Kies voor een montuur dat geen accent legt op het breedste punt van uw gezicht. Probeer ronde vormen te vermijden. Een hoekig montuur doorbreekt de ronde vorm in uw gezicht en zal u daarom goed staan.

Vierkant

Wilt u de hoekige lijnen in uw gezicht benadrukken, kies dan voor een vierkant montuur met scherpe randen. Een zachter montuur geeft een vrouwelijker effect. Ronde monturen of monturen met een vlindermodel staan u waarschijnlijk erg goed!

Ovaal

Met uw gezichtsvorm kunt u vrijwel elk montuur dragen dat voor u wordt uitgezocht. Kies voor een gedurfd, extra groot montuur. Wees avontuurlijk, vermijd niets.

Hartvormig

Voor uw gezichtsvorm zijn veel verschillende monturen geschikt. Een rond, vierkant of piloten-montuur zal u goed staan!