Brilmonturen passend bij jouw gezichtsvorm

Vrouw kijkt welke gezichtsvorm ze heeft

De perfecte bril vinden voor uw gezicht kan best lastig zijn. Wanneer u weet wat uw gezichtsvorm is, kunt u de bril daar beter op afstemmen. Om te bepalen welke vorm uw gezicht heeft, houdt u rekening met uw gezichtsverhouding, de plek waar uw gezicht het breedst is, de vorm van de kaaklijn en de vorm van de haarlijn. Hieronder vindt u een overzicht van de bril die het best bij uw gezicht past.

Heb ik een ovaal gezicht?

Bij een ovalen gezicht zijn bijna alle brillen geschikt. Ovalen gezichten hebben een goede verhouding en zijn licht gerond. U kunt een avontuurlijke keuze overwegen door te kiezen voor een moderne, hoekige stijl.

Heb ik een rechthoekig gezicht?

Bij een rechthoekig gezicht, kiest u voor een bril met een opvallende bovenrand. Hierdoor lijkt uw gezicht breder. Rechthoekige gezichten hebben over het algemeen een dieper voorhoofd, een langere neus of een vierkante kaak. Vermijd onopvallende monturen die de lengte van het gezicht accentueren.

Heb ik een rond gezicht?

Kies voor een rechthoekige bril als u een rond gezicht hebt, daarmee vestigt u de aandacht op het bovenste deel van het gezicht. Ronde gezichten zijn over het algemeen relatief klein, met een breder voorhoofd, volle wangen en een ronde kin. Probeer ronde en ovalen monturen te vermijden.

Heb ik een vierkant gezicht?

Heeft u een vierkant gezicht dan is een ovalen of ronde bril de juiste keuze, omdat u hiermee de kaaklijn verzacht. Uw gezicht is vierkant als de breedte en lengte van uw gezicht ongeveer gelijk zijn en u een breed voorhoofd heeft met een duidelijke kaak. Vermijd rechthoekige monturen, omdat deze de rechthoekige vormen van uw gezicht accentueren.