Brilmonturen passend bij jouw gezichtsvorm

Gezichtsvorm

Ovaal

Ovalen gezichten hebben een goede verhouding en zijn licht gerond. Als je een ovalen gezicht hebt, zijn bijna alle monturen geschikt en kun je overwegen voor een avontuurlijke keuze te gaan door te kiezen voor een moderne, hoekige stijl.

Stijlvolle keuzes

Rechthoekig

Rechthoekige gezichten hebben over het algemeen een dieper voorhoofd, een langere neus of een vierkante kaak. Als je een rechthoekig gezicht hebt, dan raden wij een montuur aan met een opvallende bovenrand om je gezicht breder te laten lijken. Vermijd onopvallende monturen die de lengte van het gezicht accentueren.

Rond

Ronde gezichten zijn over het algemeen relatief klein met een breder voorhoofd, volle wangen en een ronde kin. Als je een rond gezicht hebt, kun je het beste gaan voor een rechthoekige stijl. Deze stijlen vestigen de aandacht namelijk op het bovenste deel van het gezicht. Verder doe je er goed aan ronde en ovalen monturen te vermijden.

Vierkant

Als de breedte en lengte van je gezicht ongeveer gelijk zijn en je een breed voorhoofd hebt met een duidelijke kaak, dan behoor je waarschijnlijk tot deze categorie. Bij deze gezichtvorm is een ovalen of rond montuur de juiste keuze, omdat deze de kaaklijn verzachten. Vermijd rechthoekige monturen, omdat deze de rechthoekige vormen van je gezicht accentueren.

Zoek een winkel of maak een afspraak