Brillenhulp

Peervormig

Heb je een peervormig gezicht, dan is je voorhoofd smaller dan je kaaklijn. Kies daarom voor een montuur dat de aandacht afleidt van het onderste deel van je gezicht. Het vlindermodel is voor jou erg geschikt! Ga voor een opvallend montuur met kleur en veel details. Zorg dat het montuur even groot, of groter, is dan je kaaklijn. Dit brengt je gezicht in balans. Vermijd hoekige vormen: deze benadrukken de harde lijnen in je gezicht.

Rond

Kies voor een montuur dat geen accent legt op het breedste punt van je gezicht. Probeer ronde vormen te vermijden. Een hoekig montuur doorbreekt de ronde vorm in je gezicht en zal jou daarom goed staan.

Vierkant

Wil je de hoekige lijnen in je gezicht benadrukken, kies dan voor een vierkant montuur met scherpe randen. Een zachter montuur geeft een vrouwelijker effect. Ronde monturen of monturen met een vlindermodel staan jou waarschijnlijk erg goed!

Ovaal

Met je gezichtsvorm kun je vrijwel elk montuur dragen dat voor jou wordt uitgezocht. Kies voor een gedurfd, extra groot montuur. Wees avontuurlijk, vermijd niets.

Hartvormig

Voor je gezichtsvorm zijn veel verschillende monturen geschikt. Een rond, vierkant of piloten-montuur zal jou goed staan!