Brilmonturen passend bij jouw gezichtsvorm

Vrouw kijkt welke gezichtsvorm ze heeft

Bij de aanschaf van een hoortoestel verschillen de kosten sterk en kan de prijs oplopen tot duizenden euro’s. Het is niet zo eenvoudig om de prijskaartjes van hoortoestellen te benoemen, dit wordt bepaalt door de mate van uw gehoorverlies, uw eigen risico en uw eigen bijdrage. Hoeveel uw hoortoestel kost bij Specsavers en hoe dit bedrag tot stand komt, vindt u in het overzicht hieronder.

Heb ik een ovaal gezicht?

Bij een ovalen gezicht zijn bijna alle brillen geschikt. Ovalen gezichten hebben een goede verhouding en zijn licht gerond. U kunt een avontuurlijke keuze overwegen door te kiezen voor een moderne, hoekige stijl.

Heb ik een rechthoekig gezicht?

Bij een rechthoekig gezicht, kiest u voor een bril met een opvallende bovenrand. Hierdoor lijkt uw gezicht breder. Rechthoekige gezichten hebben over het algemeen een dieper voorhoofd, een langere neus of een vierkante kaak. Vermijd onopvallende monturen die de lengte van het gezicht accentueren.

Heb ik een rond gezicht?

Kies voor een rechthoekige bril als u een rond gezicht hebt, daarmee vestigt u de aandacht op het bovenste deel van het gezicht. Ronde gezichten zijn over het algemeen relatief klein, met een breder voorhoofd, volle wangen en een ronde kin. Probeer ronde en ovalen monturen te vermijden.

Heb ik een vierkant gezicht?

Heeft u een vierkant gezicht dan is een ovalen of ronde bril de juiste keuze, omdat u hiermee de kaaklijn verzacht. Uw gezicht is vierkant als de breedte en lengte van uw gezicht ongeveer gelijk zijn en u een breed voorhoofd heeft met een duidelijke kaak. Vermijd rechthoekige monturen, omdat deze de rechthoekige vormen van uw gezicht accentueren.

Zoek een winkel of maak een afspraak