Help en veelgestelde vragen

Wat gebeurt er allemaal tijdens een hoortest?

Antwoord: 

Bij uw eerste, oriënterende afspraak vindt een algemene gehoorscreening plaats. Tijdens deze screening van het gehoor worden vooral de toonhoogten getest die belangrijk zijn voor spraak, voor zowel het linker- als rechteroor. U krijgt een hoofdtelefoon op en en als u een geluid(stoon) hoort, drukt u op een knop.

Als deze test is afgerond krijgt u meteen het resultaat, waarbij u de gelegenheid heeft vragen te stellen over de test en uitslag. U krijgt bevestigd of uw gehoor goed is of dat u in aanmerking komt voor een hooroplossing.

Als u in aanmerking komt voor een hooroplossing wordt er een nieuwe afspraak gemaakt met de audicien. Tijdens deze afspraak wordt er een uitgebreidere hoortest afgenomen. In deze uitgebreide hoortest wordt gemeten of er naast het horen ook verstaan kan worden (dit zijn twee verschillende dingen). De audicien voert onder andere een lucht- en beengeleidingsmeting en een spraaktest uit. Dat klinkt spannender dan het is; u krijgt tonen en woordenop verschillende hoogten en volumes te horen. Tijdens deze afspraak wordt tevens op basis van de uitkomsten van de hoormeting de hooroplossing aangepast aan uw situatie. U krijgt tijdens deze afspraak dus gelijk een bij u passende hooroplossing mee. Deze kunt u bij Specsavers altijd gratis en vrijblijvend testen binnen een ruime proefperiode.