Hoe maak je je brillenglazen schoon?

Net als alles wat je vaak draagt, wordt je bril vuil. En door een vuile bril zie je minder goed. Maar wist je dat er een goede en een verkeerde manier is om je brillenglazen schoon te maken? Lees stap voor stap hoe je brandschone brillenglazen kunt krijgen zonder ze te beschadigen.

1. Was en droog je handen

Het lijkt misschien voor de hand te liggen, maar zorgen dat je handen schoon zijn, is de eerste stap naar een schone bril. Je wilt bij het schoonmaken geen vuil van je huid op de glazen overbrengen. Was je handen met zeep en droog ze af met een handdoek die geen pluisjes achterlaat.

2. Spoel je bril af onder de kraan met lauwwarm water

Houd je bril onder de kraan en spoel zowel het montuur als de glazen goed af. Warm water is het beste om stof te verwijderen, maar laat het niet te heet worden, anders loop je het risico dat je speciale coating op je glazen beschadigt.

3. Spuit reinigingsspray op een droge doek en wrijf de vloeistof uit over de glazen

Je hebt maar een beetje nodig om je bril schoon te maken. Wrijf de vloeistof met de doek over beide kanten van de glazen. Let erop dat de reinigingsspray is goedgekeurd voor glascoatings en gebruik niet te veel. Als je geen reinigingsspray hebt, kun je een beetje afwasmiddel gebruiken, maar spoel je brillenglazen daarna goed af.

4. Droog je bril af met een schone microvezeldoek of pluisvrije handdoek

Dit soort doeken gebruik je omdat ze geen kleine pluisjes of stof achterlaten. Droog je bril voorzichtig af en houd hem tegen het licht om te zien of er vlekken of vuil zijn achtergebleven. Als er vuil in de kleine hoekjes van je montuur zit (zoals tussen het montuur en de glazen of rond de scharnieren), gebruik dan een wattenstaafje om deze plekken schoon te maken voordat je de bril onder de kraan houdt. En vergeet niet om je microvezeldoek vaak te wassen.

De juiste coating helpt je glazen schoon te houden.

Bekijk onze Ultra Clear Super Clean-coating

Lees meer

Waar bewaar je je bril als je hem niet draagt?

De beste plek om je bril schoon te houden wanneer je hem niet op hebt, is in een brillenkoker of etui, met de glazen naar boven. En kies voor glazen met een krasbestendige coating, die minder stof aantrekken, langer schoon blijven en gemakkelijker te reinigen zijn. Een speciale laag zorgt ervoor dat vet zich minder snel aan de glazen hecht en maakt schoonmaken veel gemakkelijker.