Bij de aanschaf van een hoortoestel verschillen de kosten sterk. De kosten worden namelijk bepaald door veel verschillende factoren zoals welke zorgverzekeraar u heeft, de mate van uw gehoorverlies, uw eigen risico, uw eigen bijdrage en bij welke audicien u het hoortoestel koopt. Graag leggen we u uit hoe het werkt. In de basis werkt het zo:

Vergoeding basisverzekering

Wanneer u aan de voorwaarden* voldoet, zal vanuit de basisverzekering 75% van de kosten worden voldaan. Heeft u dit kalenderjaar nog een eigen risico? Dit bedrag wordt door uw zorgverzekeraar op de vergoeding in mindering gebracht. Uw wettelijk verplichte eigen risico is standaard minimaal €385 en maximaal €885.

Eigen bijdrage

De kosten die u zelf betaalt, is de vastgestelde eigen bijdrage van 25%. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Wellicht vergoedt deze de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk. Specsavers vergoedt nu tijdelijk de eigen bijdrage voor een hoortoestel.

Hoe werkt deze aanbieding?

Prijstransparantie bij Specsavers

Specsavers staat voor prijstransparantie. Omdat wij het zeer belangrijk vinden dat u precies weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan, hebben wij een prijscalculator voor u gemaakt. Na selectie van uw zorgverzekeraar ziet u hier uw eigen bijdrage voor twee hoortoestellen bij Specsavers.