Welke hoortoestellen zijn er?

Voor ieder type gehoorverlies

Voor ieder type hoorverlies en alle vijf de categorieën hoortoestellen die Zorgverzekeraars Nederland heeft vastgesteld hebben wij een passende hooroplossing. Onze deskundige audiciens begeleiden u bij deze keuze. Om zeker te weten dat u tevreden bent, geven wij u een gratis proefperiode om het hoortoestel te vinden dat voldoet aan uw wensen en behoeften.

Onze hoortoestellen zijn door alle zorgverzekeraars goedgekeurd

Ons assortiment wordt geproduceerd door de marktleiders op het gebied van hoortechnologie. Alle hoortoestellen voldoen aan de scherpe eisen die door zorgverzekeraars worden gesteld als het gaat om het goed kunnen waarnemen van geluid, verstaan in stilte of bij ruis.

Zorgverzekeraars Nederland heeft meer dan 1.000 hoortoestellen getest en punten toegekend voor de prestaties van allerlei specificaties. Dat de oplossing die wij u aandragen adequaat is, is daardoor geborgd.

U hoeft niet te kiezen, u krijgt een passende oplossing

Niet alleen alle hoortoestellen zijn in vijf categorieën ingedeeld. De zorgvraag die uit de hoortest en door u ingevulde vragenlijst blijkt, wordt volgens dezelfde schaal vastgesteld. Kan een relatief eenvoudige oplossing in categorie 1 u helpen, dan krijgt u een hoortoestel met de juiste specificaties binnen dezelfde categorie.

Blijkt u behoefte te hebben aan de meest geavanceerde oplossing, dan valt uw hoortoestel in categorie 5.

Onze hoorspecialisten passen de hoortoestellen optimaal op uw wensen en behoeften aan. In bepaalde situaties is het mogelijk dat u een hoortoestel wilt kopen zonder dat u vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangt. Dat is wenselijk als u bijvoorbeeld vrij wilt zijn in uw hoortoestelkeuze en niet beperkt wilt worden door het ZN-hoorprotocol.

Meer weten over het ZN-hoorprotocol

Soorten gehoortoestellen

Vandaag de dag werken hoortoestellen beter dan ooit. Ook zijn sommige inmiddels zo klein, dat nauwelijks te zien is dat u ze draagt. Er zijn twee typen hoortoestellen te onderscheiden. Welk hoortoestel past het beste bij u: achter het oor of in het oor?

 • Achter het oor

  Er zijn drie verschillende stijlen waarop het hoortoestel achter het oor gedragen kan worden.

  Meer weten
 • Open oor

  Geschikt voor kleinere gehoorverliezen en ideaal voor mensen die voor het eerst een hoortoestel dragen. Bij dit onopvallende model is het slangetje verbonden met een zacht plastic oordopje in de gehoorgang. Hierbij is de gehoorgang nagenoeg niet afgesloten en wordt alleen het geluid aangevuld dat het eigen gehoor mist.

  Receiver in gehoorgang

  Vergelijkbaar met draagstijl ‘open oor’, maar geschikt voor een grotere range gehoorverlies en meer ervaren dragers. Bij dit model loopt er een dun draadje voor het oor langs. Het draadje staat in verbinding met de luidspreker van het hoortoestel, die zich in het oor bevindt. Afhankelijk van de mate van gehoorverlies is dit een oorstukje of een oordopje.

  Achter het oor

  Een hoortoestel voor meer gehoorverlies. Van achter het oor loopt er een dun slangetje het oor in, dat verbonden is met een oorstukje in de oorschelp. Indien u niet zo behendig bent, is het gemakkelijk(er) om met dit grotere hoortoestel om te gaan of het aan te passen.

 • In het oor

  Er zijn drie verschillende stijlen waarop het hoortoestel in het oor gedragen kan worden.

  Meer weten

Nieuwe generatie hoortoestellen

Dankzij grote technologische vooruitgang is er nu ook een volledig nieuwe generatie hoortoestellen. Bijvoorbeeld de advance Bluetooth hoortoestellen die draadloos te verbinden zijn met andere apparaten. Zo kunt u ze eenvoudig aansluiten op uw TV, radio, MP3 speler, mobiele telefoon of audiosysteem. Ideaal voor muziekliefhebbers!

Naast bluetooth kunt u ook denken aan het bedienen van uw hoortoestel via een app op uw smartphone. Maar er is nog veel meer, informeert u gerust naar alle mogelijkheden bij uw audicien.

Professionele hoorzorg betaalbaar voor iedereen Een hoortoestel zonder bijbetaling

Welk type past het beste bij u?

Een hoortoestel dat gemakkelijk in gebruik is of juist een dat nauwelijks zichtbaar is? Aan de hand een uitgebreide gehoortest wordt u door de audicien begeleid naar een hooraanpassing, afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Twijfel niet, gun uzelf een goed gehoor en kom langs voor een vrijblijvende gehoortest.

Maak een afspraak

Wat kost een hoortoestel?

Het is niet zo eenvoudig om de prijskaartjes van hoortoestellen te benoemen. We hebben op een rij gezet wat hierin bepalend is en hoe Specsavers hoorzorg voor u betaalbaar maakt. Als familiebedrijf zijn wij trouw aan onze klanten. Met onze unieke aanbieding profiteert u daarom altijd van maximale vergoeding en kunt u kiezen voor een hoortoestel zonder bijbetaling!

Uw deskundige hoorspecialist helpt u graag

Bij Specsavers wordt u geholpen door volledig gediplomeerde en StAr-geregistreerde audiciens. En dat al meer dan 10 jaar. Met meer dan 120 vestigingen, is er altijd een winkel bij u in de buurt.

Vind uw winkel