Voor ieder type hoorverlies en alle vijf de categorieën hoortoestellen die Zorgverzekeraars Nederland heeft vastgesteld hebben wij een passende hooroplossing. Onze deskundige audiciens begeleiden u bij deze keuze. Specsavers garandeert dat uw hoortoestellen altijd op maat worden afgesteld, rekening houdend met uw wensen, persoonlijke leefomstandigheden en behoeften.

Soorten hoortoestellen

Vandaag de dag werken hoortoestellen beter dan ooit. Ook zijn sommige inmiddels zo klein, dat nauwelijks te zien is dat u ze draagt. Er zijn twee typen hoortoestellen te onderscheiden. Welk hoortoestel past het beste bij u: achter het oor of in het oor?

Er zijn drie verschillende stijlen waarop het hoortoestel achter het oor gedragen kan worden

Open oor

Geschikt voor kleinere gehoorverliezen en ideaal voor mensen die voor het eerst een hoortoestel dragen. Bij dit onopvallende model is het slangetje verbonden met een zacht plastic oordopje in de gehoorgang. Hierbij is de gehoorgang nagenoeg niet afgesloten en wordt alleen het geluid aangevuld dat het eigen gehoor mist.

Receiver in gehoorgang

Vergelijkbaar met draagstijl ‘open oor’, maar geschikt voor een grotere range gehoorverlies en meer ervaren dragers. Bij dit model loopt er een dun draadje voor het oor langs. Het draadje staat in verbinding met de luidspreker van het hoortoestel, die zich in het oor bevindt. Afhankelijk van de mate van gehoorverlies is dit een oorstukje of een oordopje.

Achter het oor

Een hoortoestel voor meer gehoorverlies. Van achter het oor loopt er een dun slangetje het oor in, dat verbonden is met een oorstukje in de oorschelp. Indien u niet zo behendig bent, is het gemakkelijk(er) om met dit grotere hoortoestel om te gaan of het aan te passen.

U hoeft niet te kiezen, u krijgt een passende oplossing

Na de hoortest en het invullen van een vragenlijst van uw zorgverekeraar wordt bepaald welke categeorie hoortoestellen het best bij u past. Alle hoortoestellen zijn namelijk in vijf categorieën ingedeeld. Kan een relatief eenvoudige oplossing in categorie 1 u helpen, dan krijgt u een hoortoestel met de juiste specificaties binnen dezelfde categorie.

Blijkt u behoefte te hebben aan de meest geavanceerde oplossing, dan valt uw hoortoestel in categorie 5.

Onze hoorspecialisten passen de hoortoestellen optimaal op uw wensen en behoeften aan. In bepaalde situaties is het mogelijk dat u een hoortoestel wilt kopen zonder dat u vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangt. Dat is wenselijk als u bijvoorbeeld vrij wilt zijn in uw hoortoestelkeuze en niet beperkt wilt worden door het Hoorprotocol 2.0.