Hoe werkt een hoortest?

Vrijblijvend een professioneel advies

Specsavers’ hoorspecialisten kunnen uw gehoor testen en u adviseren over de beste oplossing voor uw eventuele hoorprobleem. Een eerste afspraak duurt meestal circa een uur. Indien u graag een vriend of familielid meeneemt, dan is ook diegene zeer welkom. Een gediplomeerde audicien zal de hoortest bij u uitvoeren en welke vraag u daar ook over heeft, voor u beantwoorden.

Een hoortest bij Specsavers

Heeft u een afspraak gemaakt met een van onze hoorspecialisten? Vul voorafgaand aan het uitvoeren van de gratis uitgebreide hoortest alstublieft een vragenlijst in. Dit is een door Zorgverzekeraars Nederland verplichte stap om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding op een hoortoestel.

Bij aanvang van de afspraak zal uw audicien u een aantal vragen stellen. Over uzelf, uw medische geschiedenis, eventuele hoortoestellen die u draagt of gedragen heeft en uw huidige hoorproblemen. Daarna wordt u gevraagd een koptelefoon op te zetten. De hoorspecialist zal de test starten en onderzoekt uw gehoor, simpelweg doordat u op een knop drukt wanneer u geluid hoort. De tonen worden afwisselend voor uw linker- en rechteroor afgespeeld.

Het tweede deel van de hoortest meet op een andere manier hoe goed u hoort. Uw audicien zal u helpen met het opdoen van een speciale hoofdband en dezelfde geluidstest opnieuw bij u afnemen.

Gezamenlijk kunt u vervolgens het resultaat van de gehoortest bekijken. U ziet in een toonaudiogram hoe goed uw gehoor is bij verschillende frequenties. Bij eventueel gehoorverlies wordt uitgelegd wat de achterliggende oorzaak kan zijn en ontvangt u professioneel advies hoe uw gehoor kan verbeteren. Wanneer een hoortoestel u kan helpen, legt de audicien u uit welke producten geschikt voor u zijn. Dankzij grote technologische vooruitgang werken hoortoestellen vandaag de dag beter dan ooit en zijn sommige inmiddels zo klein dat het niet meer te zien is dat u ze draagt. Uw audicien begeleidt u naar een correcte aanpassing. Indien het hoortoestel op voorraad is, streven we ernaar om het hoortoestel op de eerste afspraak mee naar huis te geven, zodat u direct kunt beginnen met een proefperiode.