Hoe werkt een gehoorapparaat?

Maakt gesprekken luider en scherper
Vrouw met gehoorapparaat luistert naar buiten geluiden

Onze oren pikken geluidsgolven op en vertalen die naar informatie die onze hersenen begrijpen. Wanneer uw gehoor vermindert, kunnen gehoorapparaten het geluid om u heen versterken.

Moderne hoorapparaten zijn ontworpen om vooral spraak en juist geen achtergrondgeluid te identificeren. Één of meerdere microfoons vangen het geluid op, verbeteren dit en geven het vervolgens door aan het oor of de gehoorzenuw. Dankzij een gehoorapparaat worden gesprekken luider en scherper voor u.

Perfect voor uw persoonlijke situatie

Met het juiste type gehoorapparaat en de juiste instellingen, hervinden de meeste mensen een goed gehoor in soms zelfs alle situaties. Welk digitaal hoorapparaat u ook kiest, het zal maximaal worden afgestemd op uw individuele hoorwensen en -omstandigheden. Altijd een gediplomeerde audicien zorgt er voor dat het gehoorapparaat correct en comfortabel in uw oor past, of achter uw oor als dat de draagstijl is die u heeft gekozen. Deze hoorspecialist praat u eveneens door alle functies van het gehoorapparaat heen zodat u exact weet hoe het hoortoestel werkt.

Tenslotte kunt u zorgeloos gebruik maken van uw gehoorapparaat, maar ook in de jaren daarna kunt u nog steeds bij de Specsavers-audicien terecht. U geniet altijd van 5 jaar garantie, service en oorstukjes. Mocht uw gehoorvermogen veranderen, dan kunt u altijd even een afspraak maken met uw audicien. Uw hoorapparaat zal optimaal worden aangepast aan uw gewijzigde omstandigheden.

Innovatieve hoorzorg

Bij Specsavers vinden we het belangrijk om kwalitatieve en betaalbare hoorzorg voor iedereen te leveren. Daarom houden we continu alle innovaties in de branche in de gaten. Al onze digitale hoortoestellen zijn voorzien van de nieuwste technologie. Onze hoortoestellen hebben onder andere de volgende functionaliteiten:

1 Luisterprogramma’s

In een concertzaal heeft u hele andere luisterwensen dan op een verjaardag of in een restaurant. Daarom kunt u zelf een luisterprogramma selecteren voor de specifieke situatie waarin u zich bevindt

2 Spraakverbetering

Deze functie analyseert geluidssignalen en vermindert achtergrondgeluid waardoor u gesprekken veel beter kunt volgen.

3 Automatische programma’s

Uw omgeving verandert constant, wel zo fijn als uw gehoor automatisch ook verandert. Met deze programma’s schakelt uw hoortoestel automatisch over naar de instelling voor de juiste omgeving.

Hoe werkt een hoortoestel?

Bekijk de functie van ieder onderdeel

1. Microfoon
Vangt het geluid op en zet het om naar een elektrisch signaal.

2. Luidspreker
Zorgt ervoor dat het geluid in het oor terecht komt.

3. Chip
Zet het elektrische signaal om naar een digitaal signaal, bewerkt en versterkt het én zorgt ervoor dat spraak wordt onderscheiden van ruis.

4. Schakelaar
Hier kunt u het apparaat mee aan- en uitschakelen.