Rechtstreeks naar de audicien

KNO-arts, audiologisch centrum of audicien?

Zoals u voor een oogmeting naar een opticien gaat, kunt u voor een gehoortest vaak rechtstreeks bij een StAr-geregistreerde audicien binnenlopen. Al onze audiciens zijn opgeleid om vast te stellen of een hoortoestel u kan helpen, of er toch een aanleiding voor u is om eerst een KNO-arts of audiologisch centrum te bezoeken.

KNO-arts, audiologisch centrum of audicien?

Alle Specsavers audiciens zijn triage-audiciens; dit betekent dat zij extra opleidingen hebben gevolgd en zonder verwijzing van een KNO-arts mogen vaststellen of u in aanmerking komt voor een hoortoestel. En net als artsen, scholen zij zich continu bij om hun kennis op peil te houden. Lees meer over onze gediplomeerde audiciens

We verifiëren altijd of u direct door ons geholpen kunt worden, of er toch een aanleiding is om u te verwijzen naar een KNO-arts of audiologisch centrum.

Audicien in beeld

Bent u bij een audicien aan het juiste adres, of komt voor uw situatie een KNO-arts of audiologische centrum in beeld? Twee belangrijke vragen die hierbij een rol spelen, zijn:

1 Wat is uw leeftijd?

Bent u 67 jaar of ouder, dan is de audicien uw eerste aanspreekpunt, we helpen u graag in een van onze winkels. Voor kinderen tot 18 jaar is het audiologisch centrum het juiste adres.

2 Draagt u al een hoortoestel?

Wanneer u 18 tot 67 jaar bent en reeds een hoortoestel draagt, dan kunt u voor nieuwe aanpassingen direct naar ons toekomen. Is dat niet het geval? Dan is voor u allereerst de KNO-arts aan zet.

Feit: Een derde van mannen en vrouwen vanaf 65 jaar heeft last van hoorproblemen

Mogelijke doorverwijzing

Er zijn situaties waarin we doorverwijzen naar een KNO-arts of audiologisch centrum. Mogelijk ontstaan er gehoorgerelateerde problemen op het werk, of bent u werkzaam in (achtergrond)lawaai? Ook kan gehoorverlies optreden door een ontsteking, of kunt u pijnklachten aan het oor ervaren. Dit zijn enkele voorbeelden waarin we u doorverwijzen naar een ander adres.

Tip: raadpleeg uw zorgverzekering

Van de richtlijnen voor het bezoeken van verschillende adressen wordt soms afgeweken door specifieke zorgverzekeraars. Zo wordt soms iedere volwassene naar een audicien verwezen, ook als die voor het eerst een hoortoestel gaat dragen.

Voor de zekerheid adviseren we u daarom altijd te informeren bij uw eigen verzekeraar, of navraag naar de uitzonderingen te doen in een van onze winkels. Kom gerust langs, we begeleiden u altijd naar een passende hooroplossing, KNO-arts of audiologisch centrum toe.

Vind uw winkel