De batterijen voor uw advance hoortoestel worden geproduceerd door Rayovac, de marktleider in hoortoestellen batterijentechnologie. Dankzij het uitvoeren van maar liefst 104 verschillende kwaliteitscontroles voorafgaand aan de verkoop, kunnen we u garanderen dat ze zeer krachtig en betrouwbaar zijn.

Rayovac batterijen voor hoortoestellen werken op het zogenaamde ‘Zinc Air’ principe. Door een unieke constructie wordt lucht van buiten de batterij gebruikt. Hierdoor wordt een batterij gecreëerd met veel meer kracht dan de oudere technologie.

De levensduur van een hoortoestelbatterij hangt af van zijn grootte en de mate waarin u uw hoortoestel gebruikt. Een voorbeeld voor de meest gebruikte maat: 13 (oranje). Wanneer u het hoortoestel zo’n 14 uur per dag draagt, kunt u verwachten dat de batterij tussen de 10 en 14 dagen meegaat. De levensduur wordt korter wanneer u accessoires gebruikt die extra kracht gebruiken, of u het hoortoestel ’s nachts vergeet uit te zetten. Met een hoortoestel dat batterijen met maat 312 (bruin) gebruikt, mag u een levensduur van zo’n 7 dagen verwachten.

Tips en adviezen

  • Wij adviseren u om uw batterijen op kamertemperatuur te bewaren. Voorkom dat batterijen op een zeer warme locatie worden bewaard. Dit verkort de levensduur.
  • Een zeer koude bewaartemperatuur is ook niet te adviseren, evenals het los bewaren in bijvoorbeeld het zakje van uw jas.
  • Ventileer ‘s nachts het batterijencompartiment van uw hoortoestel.
  • Breng de batterijen niet in contact met metalen voorwerpen.
  • Houd de batterijen uit de buurt van kinderen. Als een kind een batterij heeft ingeslikt adviseren we u om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw dokter.
  • Laat het stickertje op de batterij totdat u deze gaat gebruiken. Wacht na het verwijderen een minuut voordat u de batterij in uw hoortoestel plaatst. Dit zorgt ervoor dat de buitenlucht zich goed kan vermengen met de inhoud van de batterij, zodat deze optimaal werkt.
  • Neem altijd een extra pakje batterijen mee zodat u uw gehoor niet verliest op kritieke momenten.