Kan ik lenzen dragen?

Mythe 1: Lenzen zijn moeilijk in te brengen

Oké, het vergt enige oefening om contactlenzen in te brengen, maar het duurt niet lang om het onder de knie te krijgen. Als je lenzen gaat proberen krijg je een uitgebreide instructie. Je leert ze inzetten, uithalen en verzorgen en krijgt alle do’s & don’ts te horen. We zorgen ervoor dat al je vragen zijn beantwoord voordat je vertrekt. Uiteraard houden we contact om ervoor te zorgen dat je tevreden blijft.

Mythe 2: Ik ben te jong voor lenzen

Je kunt al op zeer jonge leeftijd beginnen met het dragen van contactlenzen. Het hangt ervan af of de opticien denkt dat iemand volwassen genoeg is en in staat is goed met de contactlenzen om te gaan. We praten over het proces en beslissen dan samen of contactlenzen wel of niet geschikt zijn voor jou of je kind.

Mythe 3: Ik ben te oud voor lenzen

Er zijn geen leeftijdsgrenzen voor het dragen van contactlenzen. Oudere mensen hebben misschien verschillende voorschriften voor dichtbij en veraf, maar dat is geen probleem. Wij hebben ook multifocale contactlenzen. Als je ouder wordt kunnen je ogen sneller droog worden of er kunnen andere kleine irritaties in het oog optreden. Bijna altijd maken wij dan de meest geschikte aanpassingen zodat je zonder problemen contactlenzen kunt dragen. Niet voor niets dragen veel ouderen hun lenzen met veel plezier.

Mythe 4: Lenzen zijn oncomfortabel

In de afgelopen jaren heeft de technologie zich snel ontwikkeld. Dus mocht je eerder al eens lenzen hebben geprobeerd, dan is het nu tijd ze een tweede kans te geven. Vandaag de dag zijn contactlenzen zo comfortabel dat je niet eens meer merkt dat je ze draagt.

Mythe 5: Alleen maar gedoe

Contactlenzen ingewikkeld? Helemaal niet! Het gebruik van contactlenzen is niet moeilijker dan je tanden poetsen. Bovendien duurt het minder lang dan dat. En daglenzen zijn nóg makkelijker: je draagt ze een dag en gooit ze daarna weg. Je hoeft ze dus niet schoon te maken. Daglenzen zijn ook heel handig voor die keren dat je geen bril wilt dragen. Zoals wanneer je sport of er anders wilt uitzien voor een speciale gelegenheid.

Mythe 6: Lenzen zijn niet geschikt voor mijn ogen

Bijna alle brildragers kunnen ook contactlenzen dragen, want we hebben lenzen in alle soorten en maten. Dus of je nu verziend of bijziend bent, een cilinder hebt of een leesbril draagt, Specsavers heeft bijna altijd de juiste lenzen voor jou.

Mythe 7: Contactlenzen zijn duur

Of je nu kiest voor daglenzen, maandlenzen, standaard sferische (enkelvoudige), multifocale of torische contactlenzen, wij hebben vaste lage prijzen. Daarnaast kun je altijd gebruik maken van thuisbezorging, online nabestellen en persoonlijk advies. En kies je voor een contactlenzenabonnement, dan ontvang je gratis nazorg en mag je elke 2 jaar een gratis bril uitzoeken.