Daglenzen

Elke dag een schoon, fris setje

Daglenzen zijn een gezonde en hygiënische optie wanneer je contactlenzen gebruikt. Het draagcomfort en gebruikscomfort is hoog, omdat je iedere dag een nieuw setje lenzen aanbreekt. De daglenzen zijn altijd schoon en garanderen jou de meest hygiënische manier van lenzen dragen. Daglenzen zijn ideaal te combineren met het dragen van een bril. Daarnaast zijn ze ook perfect voor op vakantie, een avondje uit of tijdens het sporten.

De voordelen van daglenzen:

  • Je hoeft de lenzen niet schoon te maken; elke dag een nieuw, schoon setje is de regel.
  • Lensonderhoud is niet nodig, je hoeft dus ook geen schoonmaakvloeistof mee te nemen op reis.
  • Een goede keuze voor als je last hebt van allergieën of hooikoorts; een nieuwe, frisse lens is comfortabeler voor jouw oog.
  • Verkrijgbaar in 9 easyvision daglenzen en 8 A-merken, voor een uitgebreide keuze in optimale draagtijd en comfort.
  • Ook mogelijk als contactlensabonnement, dat gratis bij jou thuis wordt bezorgd. Geniet van jarenlang gemak met vele extra’s!
  • Ook verkrijgbaar in torisch en multifocaal

Wat voor lenzen je ook nodig hebt, bij ons zijn ze altijd scherp geprijsd. In onderstaande tabel zie je de prijzen van onze daglenzen. Naast bekende merken hebben wij onze eigen easyvision-contactlenzen. Alle lenzen zijn gemaakt van de modernste materialen waaronder Siliconen Hydrogel.

Daglenzen of maandlenzen?

Wanneer je niet elke dag lenzen gebruikt en op dit moment maandlenzen draagt, kun je overwegen eens te kijken naar daglenzen. Het is zonde om maandlenzen weg te moeten gooien die maar weinig gebruikt zijn, en het is niet verstandig deze langer te gebruiken dan geadviseerd door de opticien. Raadpleeg voor het overstappen naar een ander type lenzen altijd je opticien.

Wat is het verschil tussen sferische- torische- en multifocale daglenzen?

Sferische contactlenzen zijn de meest veelvoorkomende lenzen. Ze corrigeren verziendheid en bijziendheid. Torische lenzen zijn contactlenzen voor mensen die een cilindrische afwijking hebben. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Denk hierbij aan een bolling van het oog die meer wegheeft van een rugbybal dan van een ronde bal. Om dit te corrigeren moet er een extra correctie in de lens zitten, die dus precies over de juiste plaats op het oog valt. Wanneer u contactlenzen voor veraf draagt maar ook een leesbril nodig hebt, is het mogelijk om multifocale contactlenzen aan te laten meten. Bij deze lenzen zit ‘het leesgedeelte’ rondom de lens. Dat is in het begin wennen, want je kijkt door beide sterktes van de lens.

Voor vragen hierover kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken bij een Specsavers opticien.

Daglenzen sferisch (lenzen op sterkte voor veraf)vanaf €10 per doosje
Daglenzen torisch (lenzen met cilinder)vanaf €18,75 per doosje
Daglenzen multifocaal (lenzen op sterkte voor veraf én dichtbij)vanaf €18,75 per doosje
  • De prijzen gelden per doosje. Een doosje daglenzen bestaat uit 30 stuks, dus een voorraad voor 30 dagen voor 1 oog.  
  • Deze prijzen gelden bij aankoop via ons online systeem waar je in de winkel of thuis een account aanmaakt. Online gelden de meest gunstige prijzen. Koop je in de winkel zonder een online account aan te maken, dan gelden andere prijzen.