Waarom kiezen voor een zonnebril op sterkte?

Het is comfortabeler en biedt bescherming voor je ogen. Dat is heel kort samengevat waarom je zou moeten kiezen voor een zonnebril op sterkte. Toch valt er meer over te vertellen.

Draag je op dit moment een bril of contactlenzen? Dat heeft namelijk gevolgen voor hoe je je ogen het beste kunt beschermen. Je kunt een gewone zonnebril combineren met lenzen, of een zonnebril nemen met glazen op sterkte. Of draag je een zonnebril met gewone glazen, omdat je vindt dat je met een geringe sterkte best wel even zonder kan? Wat je ook doet, het is belangrijk je ogen en huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Hoe pak je dat het beste aan?

Misschien toch een zonnebril op sterkte?

Wat is nou het beste, qua comfort en bescherming? Een zonnebril op sterkte, of de combinatie van een gewone zonnebril en lenzen? Eigenlijk zijn beide opties even goed, maar het ligt aan jouw routine wat het best voor je werkt en wat je het prettigst vindt. Soms heb je even geen zin om lenzen te dragen – als je moe bent of droge ogen hebt bijvoorbeeld.

Een zonnebril op sterkte is dan de beste oplossing. Maar een zonnebril op sterkte dragen, betekent dat je ook je gewone bril mee moet nemen. Best lastig om de hele dag met twee brillen rond te lopen. Draag je nu lenzen, dan kan het toch slim zijn een zonnebril op sterkte te nemen, als back-up.

Toe aan een nieuwe zonnebril?

Bekijk hier alle zonnebrillen van Specsavers

Bekijk alles

Een zonnebril als tweede bril?

De prijs van een zonnebril op sterkte is meestal gelijk aan die van je gewone bril. En omdat je bij Specsavers de tweede bril gratis krijgt, kun je kiezen voor een gratis zonnebril als tweede bril. Heel slim natuurlijk, want de combinatie van een gewone bril en zonnebril op sterkte is ideaal. We krijgen echt zo vaak te horen ‘Wauw, waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan?’, als mensen voor het eerst een zonnebril op sterkte nemen. Helemaal als dat dan die tweede, gratis bril is.