Twee merkbrillen helemaal gratis? Yes!

Rekenvoorbeeld 1
2x merkbrillen à €99
€198
Standaard enkelvoudige glazen 1.5
€0
Uw zorgverzekeraar vergoedt- €100
Specsavers vergoedt- €100
U betaalt: €198-€200€0
Rekenvoorbeeld 2
2x merkbrillen à €99€198
Standaard varifocale glazen 1.5 à €80€160
Specsavers vergoedt- €135
U betaalt: €358-€270 €88

Let op: Voor VGZ, IZZ, Univé en FBTO verzekerden met een complete bril als brillenvergoeding gelden speciale voorwaarden. Dit is in plaats van het verdubbelen van uw zorgvergoeding.

Wij staan altijd voor u klaar

Wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Hieronder vindt u een lijst met meest gestelde vragen. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er bij een oogmeting?

Onze gratis deskundige oogmeting wordt uitsluitend door een gediplomeerde opticien uitgevoerd. De oogmeting bestaat uit 3 onderdelen: de voormeting, de oogdrukmeting en de oogmeting. Bij de voormeting wordt met behulp van de autorefractor de eerste objectieve oogmeting gedaan. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in uw gezichtsvermogen. Na de voormeting wordt een oogdrukmeting gedaan. We meten de druk in het oog. U kunt namelijk een verhoogde oogdruk hebben, zonder dat u klachten ervaart. Bij een continu verhoogde druk in het oog, kan de oogzenuw worden aangetast. Wanneer uw oogdruk anders is dan normaal, verwijzen wij u naar uw huisarts. Vervolgens wordt tijdens de oogmeting bepaald of u verziend bent (objecten dichtbij zijn onscherp), bijziend (objecten van ver zijn onscherp) of dat u astigmatisme heeft (troebel zicht als u naar voorwerpen om u heen of verder weg kijkt). Het doel is om een optimale sterkte te bepalen, waardoor u met behulp van een bril of contactlenzen comfortabel kunt zien.

Hoelang duurt een oogmeting?

Een oogmeting duurt gemiddeld 20 minuten.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten testen?

Voor de meeste mensen is het raadzaam om elke twee jaar een oogtest te laten doen. Maar als u klachten heeft adviseren we u om eerder te komen.

Voorwaarden

Alleen geldig bij aankoop in een Specsavers winkel, niet bij aankoop in de webshop. Deze actie is geldig wanneer u in het bezit bent van een aanvullende zorgverzekering waaronder u in 2021 nog recht heeft op (een deel van) de brillenvergoeding. De hoogte van de korting is gelijk aan het bedrag aan brillenvergoeding dat uw zorgverzekeraar daadwerkelijk vergoedt. Indien uw zorgverzekeraar de declaratie afwijst, dan zullen wij u achteraf alsnog ook de teveel in mindering gebrachte vergoeding en korting aan u factureren. Check dus op voorhand zelf de hoogte van uw brillenvergoeding bij uw verzekeraar. Heeft u een (aanvullende) zorgverzekering met een complete bril als brillenvergoeding (de naturabril) dan kunt u ook van deze aanbieding profiteren. Wat die aanbieding inhoudt, is afhankelijk van uw naturaverzekering en de door u gewenste brillen. Vraag daarom in uw Specsavers-winkel naar die aanbieding. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. ©2021 Specsavers.