SALE

Wij staan altijd voor u klaar

Wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Hieronder vindt u een lijst met meest gestelde vragen. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er bij een oogmeting?

Onze gratis deskundige oogmeting wordt uitsluitend door een gediplomeerde opticien uitgevoerd. De oogmeting bestaat uit 3 onderdelen: de voormeting, de oogdrukmeting en de oogmeting. Bij de voormeting wordt met behulp van de autorefractor de eerste objectieve oogmeting gedaan. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in uw gezichtsvermogen. Na de voormeting wordt een oogdrukmeting gedaan. We meten de druk in het oog. U kunt namelijk een verhoogde oogdruk hebben, zonder dat u klachten ervaart. Bij een continu verhoogde druk in het oog, kan de oogzenuw worden aangetast. Wanneer uw oogdruk anders is dan normaal, verwijzen wij u naar uw huisarts. Vervolgens wordt tijdens de oogmeting bepaald of u verziend bent (objecten dichtbij zijn onscherp), bijziend (objecten van ver zijn onscherp) of dat u astigmatisme heeft (troebel zicht als u naar voorwerpen om u heen of verder weg kijkt). Het doel is om een optimale sterkte te bepalen, waardoor u met behulp van een bril of contactlenzen comfortabel kunt zien.

Hoelang duurt een oogmeting?

Een oogmeting duurt gemiddeld 20 minuten.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten testen?

Voor de meeste mensen is het raadzaam om elke twee jaar een oogtest te laten doen. Maar als u klachten heeft adviseren we u om eerder te komen.

Voorwaarden

Deze aanbieding geldt bij aankoop van elke bril vanaf €29 en van 28 juni tot en met 15 augustus 2021. Standaard enkelvoudige glazen op sterkte zijn inbegrepen. Voor varifocale glazen of glasopties, zoals dunne glazen, gelden vaste toeslagen. De prijs van uw tweede gratis bril mag niet hoger zijn dan de prijs van uw eerste bril. Bij randloze monturen adviseren wij extra dunne glazen. Wilt u als 2e bril een zonnebril, dan kiest u een montuur uit de SUN-collectie of een willekeurig ander montuur uit onze collectie die geschikt is als zonnebril. In uw zonnebril ontvangt u gratis zonneglazen met UV filter ter waarde van €40. De aanbieding geldt voor 1 persoon, de glazen in beide brillen worden gemaakt op basis van hetzelfde brilrecept. Deze aanbieding geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen en niet voor onze veiligheidsbrillen.
Kiest u voor 3 maanden gratis contactlenzen dan gelden de volgende voorwaarden. Aanbieding geldt in onze winkels bij aankoop van een bril vanaf €29. In plaats van de aanbieding 'gratis 2e bril' kunt u kiezen voor 3 maanden gratis Umere Easyvision daglenzen. De verzendkosten voor de 3 maanden bedragen €0,01. Niet in combinatie met andere aanbiedingen en geldig van 28 juni tot en met 15 augustus.

Heeft u een (aanvullende) zorgverzekering met een complete bril als brillenvergoeding (de naturabril) dan kunt u ook van deze aanbieding profiteren. Wat die aanbieding inhoudt, is afhankelijk van uw naturaverzekering en de door u gewenste brillen. Vraag daarom in uw Specsavers-winkel naar die aanbieding.