Gratis glazen!

Wij staan altijd voor u klaar

Wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Hieronder vindt u een lijst met meest gestelde vragen. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er bij een oogmeting?

Onze gratis deskundige oogmeting wordt uitsluitend door een gediplomeerde opticien uitgevoerd. De oogmeting bestaat uit 3 onderdelen: de voormeting, de oogdrukmeting en de oogmeting. Bij de voormeting wordt met behulp van de autorefractor de eerste objectieve oogmeting gedaan. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in uw gezichtsvermogen. Na de voormeting wordt een oogdrukmeting gedaan. We meten de druk in het oog. U kunt namelijk een verhoogde oogdruk hebben, zonder dat u klachten ervaart. Bij een continu verhoogde druk in het oog, kan de oogzenuw worden aangetast. Wanneer uw oogdruk anders is dan normaal, verwijzen wij u naar uw huisarts. Vervolgens wordt tijdens de oogmeting bepaald of u verziend bent (objecten dichtbij zijn onscherp), bijziend (objecten van ver zijn onscherp) of dat u astigmatisme heeft (troebel zicht als u naar voorwerpen om u heen of verder weg kijkt). Het doel is om een optimale sterkte te bepalen, waardoor u met behulp van een bril of contactlenzen comfortabel kunt zien.

Hoelang duurt een oogmeting?

Een oogmeting duurt gemiddeld 20 minuten.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten testen?

Voor de meeste mensen is het raadzaam om elke twee jaar een oogtest te laten doen. Maar als u klachten heeft adviseren we u om eerder te komen.

Voorwaarden

Deze aanbieding geldt van 4 oktober tot en met 21 november 2021, bij aankoop van elk montuur vanaf €89.  Standaard 1.5 enkelvoudige glazen op sterkte zijn gratis bij elk montuur dan wel gratis 1.5 standaard varifocale glazen, gratis dunne glazen 1.6, gratis zonneglazen op sterkte of een gratis tweede bril met standaard 1.5 enkelvoudige glazen (op basis van hetzelfde brilrecept en de prijs van de 2de gratis bril mag niet hoger zijn dan de prijs van de 1ste bril). Sommige glasopties zijn niet te combineren met bepaalde monturen. De aanbieding geldt voor 1 persoon. Heeft u een (aanvullende) zorgverzekering met een complete bril als brillenvergoeding (de naturabril) dan kunt u ook van deze aanbieding profiteren. Wat die aanbieding inhoudt, is afhankelijk van uw naturaverzekering en de door u gewenste bril of brillen. Vraag daarom in uw Specsavers-winkel naar die aanbieding. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. ©2021 Specsavers.