Help en veelgestelde vragen

Bril afzetten om te lezen

Ik draag een bril met sterkte -2,5D / -2,25D. In die sterkte is al jaren niet of nauwelijks iets veranderd, en in de verte (van televisie tot autorijden) zie ik er prima mee. Voor het lezen, handwerken en computerwerk zet ik steeds vaker de bril af, omdat ik het met bril op niet scherp zie. Is nu alleen mijn bijziendheid afgenomen en kan ik volstaan met 'lichtere' enkelvoudige glazen (die ik bij het dichtbij zien afzet), of moet ik toch echt geloven aan multifocale glazen? Ik ben 45 jaar.

Antwoord: 

Het is aan te raden weer eens een uitgebreide oogmeting te laten doen! Het is normaal dat het scherpstellen voor dichtbij lastiger wordt tussen de 40 en 45 jaar. Bij bijziendheid kun je dit vaak compenserendoor de bril af te zetten, maar dit is niet altijd even praktisch. De opticien kan uw opties met u bespreken en samen met u op zoek gaan naar een oplossing die voor u het prettigst werkt. Veel mensen kiezen voor multifocale glazen omdat deze scherp zicht op alle afstanden bieden met 1 bril, maar er zijn uiteraard ook andere oplossingen te bedenken.

Hebt u iets aan dit antwoord?

Wij raden u aan professioneel advies in te winnen als u zich zorgen maakt over uw ooggezondheid.

Maak een afspraak

Zoek meer antwoorden:

Meer hulp in de winkel

Neem voor meer hulp contact met ons op. Zoek hieronder naar een winkel bij u in de buurt. Voer uw postcode of woonplaats in.