Stichting Specsavers Steunt

Stichting Specsavers Steunt


 

Lokale betrokkenheid

Betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen. Dat is waar Specsavers voor staat. Maar onze waarden gaan verder dan onze core business. We vinden het als familiebedrijf ook belangrijk om onderdeel te zijn van de lokale buurt en te weten wat er gaande is. De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zetten we graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen.

Dankzij onze Stichting kunnen we lokale liefdadigheidsinstellingen, goede doelen en verenigingen, zoals een kinderboerderij, jeugdvereniging, bejaardentehuis of dierenambulance, financieel ondersteunen. Zo geeft Specsavers iets terug aan de lokale gemeenschap. Een waardevolle bijdrage. Onze stichting heeft zelf geen winstoogmerk.

Omdat alle winkels van Specsavers een steentje bij willen dragen aan de lokale gemeenschap, geven ze per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag aan de Stichting. Dit bedrag schenken we onder andere aan lokale doelen die de samenleving ten goede komen. Ieder jaar (aan het einde van de spaarronde) maken alle Specsavers-winkels de betreffende goede doelen in de buurt blij met een donatie. 

Naar de website van Stichting Specsavers Steunt


  

Donaties aan de lokale gemeenschap

Jaarlijks doneert Stichting Specsavers Steunt meer dan €200.000 aan 124 lokale goede doelen. Zo dragen we bij aan fantastische initiatieven bij u in de buurt, die vaak wel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daar zijn we niet alleen trots op, we zijn ook dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen. Door de jaren heen hebben we al veel indrukwekkende verhalen gehoord. Dit jaar mochten we langskomen bij Gezinshuis Spinning Wheel in Alphen aan den Rijn en bij manege 't Hoefijzer in Zwolle om met eigen ogen te zien wat er met onze bijdragen gebeurt.


 

Gezinshuis Spinning Wheel

In 2016 ontving Gezinshuis Spinning Wheel namens Specsavers Alphen aan den Rijn een donatie. Een zeer welkom bedrag, want er komt veel kijken bij het runnen van zo'n huishouden. Het geld werd gebruikt voor het realiseren van kamers, zodat ieder kind een eigen slaapkamer kreeg. Bekijk de video om te zien wat voor fantastisch werk Maaike en Jilles doen, en wat onze bijdrage voor hen heeft betekent.

Manege 't Hoefijzer

Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) ’t Hoefijzer biedt lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Zij ontvingen in 2016 een donatie vanuit Specsavers Zwolle, waarmee ze hun tillift vervingen. De tillift is essentieel om ruiters die niet zelfstandig op een paard kunnen stappen, tóch te laten paardrijden. Bekijk de video over deze indrukwekkende manege en wat onze ondersteuning voor hun betekent.


  

Welk doel heeft uw voorkeur?

Wij willen onze klanten graag betrekken bij de gekozen doelen per winkel. Dit gaat als volgt: bij aankoop van een bril of hoortoestel krijgt u een muntje. Dit muntje kunt u doneren in een van de twee spaarboxen die op de toonbank staan. Hiermee steunt u één van de twee doelen, het lokale of het landelijke doel. Het muntje vertegenwoordigt een deel van de waarde van uw aankoop.

Bekijk welk lokaal doel uw Specsavers steunt