Het Specsavers-oogonderzoek

Met uw ogen moet u uiterst zorgvuldig omgaan, uw zicht is immers een belangrijk zintuig. Een deskundig en regelmatig oogonderzoek door een gediplomeerde opticien is daarom essentieel. Specsavers adviseert om eenmaal in de twee jaar uw ogen te laten onderzoeken door een opticien of optometrist.

Een oogmeting bij Specsavers gaat verder dan alleen het checken van uw sterkte en de gezondheid van uw ogen. Onze opticiens en optometristen hebben altijd een uitgebreid gesprek met de klant. Zij vragen bijvoorbeeld naar uw familieachtergrond, medicijngebruik en ze houden extreme veranderingen van uw zicht in de gaten. Onze opticiens stemmen het oogonderzoek af op uw persoonlijke situatie zodat zij u het juiste advies kunnen geven. Graag leggen wij u uit wat u kunt verwachten tijdens onze oogmeting:

  • Voormeting oogmeting

Voordat de opticien start met het oogonderzoek, wordt een eerste indicatie van uw sterkte gemeten. Ook kunnen wij de sterkte van uw huidige bril doormeten. Daarna wordt uw oogdruk gemeten. Uw oogdruk mag bijvoorbeeld niet te hoog zijn. Een hoge oogdruk kan namelijk een indicatie zijn van een vroege fase van glaucoom - een aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor uw zicht.

  • Uw behoefte bepalen

Het is belangrijk om te weten wat uw verwachtingen zijn van een (nieuwe) bril of lenzen. De opticien gaat met u in gesprek over uw algemene gezondheid, medicijngebruik, uw werk en uw levensstijl. Sport u bijvoorbeeld veel, of zit u veel achter uw pc? Aan de hand hiervan kan de opticien u een passend advies geven.

  • Uw sterkte opmeten

De opticien vraagt u om de kaart met letters van afstand door verschillende glassterkten te lezen. De resultaten van het ene oog wijken soms af van het andere. Daarom wordt de test eerst voor het ene oog gedaan, dan voor het andere, en tenslotte in combinatie met elkaar. Op basis van uw antwoorden worden de sterktes net zo lang gewijzigd tot u het meest heldere en comfortabele zicht heeft.

  • Controle van uw ogen

Na de oogmeting voert onze opticien of optometrist verschillende testen uit. Zo bepaalt hij de samenwerking tussen de ogen, of u diepte kunt zien, hoe uw pupillen reageren en hoe uw ogen met elkaar samenwerken.

  • Uw persoonlijk advies

Na het oogonderzoek deelt de opticien of optometrist zijn bevindingen met u en geeft u een helder advies. Vervolgens wordt u verder geholpen met de keuze van een juiste bril en glastype.

Regelmatige controle

We gebruiken onze ogen dagelijks en daarom is het belangrijk om zorgvuldig met uw ogen om te gaan en ze regelmatig te laten controleren. Het advies van Specsavers is om eenmaal in de twee jaar uw ogen te laten onderzoeken. Daarnaast kunnen wij uw bril eventueel weer zodanig afstellen zodat deze weer voor een jaar goed zit. Draagt u lenzen? Dan adviseren wij om eens per jaar uw ogen en lenzen te laten onderzoeken. Met uw wensen of klachten kunt u altijd bij uw opticien terecht.

Contactlenzen - regelmatige controle

Regelmatige controle van uw contactlenzen is van essentieel belang voor de gezondheid en verzorging van uw ogen. Tijdens een controle geeft uw opticien advies en lost eventuele problemen met uw lenzen op. Draagt u voor het eerst lenzen, dan vinden er gedurende de eerste weken diverse controles plaats. Daarna is ons advies om eens per jaar uw ogen en lenzen te laten onderzoeken.


ZOEK EEN WINKEL OF MAAK EEN AFSPRAAK