Zwangerschap

Gefeliciteerd

Het moet een spannende tijd voor u zijn, zeker wanneer het uw eerste kind is. Natuurlijk maakt uw lichaam tijdens de zwangerschap vele veranderingen door. Het zal u misschien verbazen dat dit ook met uw ogen het geval kan zijn. Het goede nieuws is dat de meeste moeders spoedig na de bevalling hun normale gezichtsvermogen weer terugkrijgen.

Het gezichtsvermogen kan in geringe mate verslechteren door schommelingen in de hormoonhuishouding. Aanstaande moeders kunnen ook last hebben van droge ogen, een wazig of vertekend beeld, vlekken en drijvers (kleine celclusters die van de binnenkant van het oog loslaten en in de gelei drijven waarmee het oog is gevuld).

Mocht u last hebben van een van deze problemen, maakt u zich dan niet ongerust. De kans is groot dat zij op natuurlijke wijze zijn ontstaan en dat ze op dezelfde manier na de geboorte van uw kind ook weer verdwijnen. Maar het is wel van belang naar uw Specsavers opticien of dokter te gaan indien een van deze problemen zich voordoet, voor het geval het om een ander symptoom dan hormonale veranderingen gaat.

Vind uw winkel
Bekijk onze collectie