Schooljaren

Schooljaren Banner 2012

Ogen en leerontwikkeling

Gedurende de eerste 12 jaar van ons leven leren we 80% via onze ogen. Helaas heeft één op de vier kinderen oogproblemen die de leerontwikkeling kunnen beperken. Het is lastig om deze oogproblemen te constateren omdat kinderen niet kunnen bepalen of hun manier van zien afwijkt van andere kinderen. Er zijn echter een aantal goede signalen. Zit uw kind altijd dichtbij de televisie, wrijven ze vaak in hun ogen, zijn ze vaak onhandig?

Bij kinderen tot 10 jaar raden wij u aan voor een goede oogmeting naar het ziekenhuis te gaan. Daar kan de orthoptist samen met de oogarts de beste sterkte bepalen. Daarna kunt u bij ons terecht voor het meten van de ogen van uw kinderen. Bij ons worden de ogen natuurlijk altijd gemeten door een gediplomeerde opticien die tevens kan bepalen of een bezoek aan de oogarts toch wenselijk is. Zeker in de groei is het belangrijk de ogen van uw kinderen minimaal één keer per jaar te laten testen. Heeft uw kind binnen het jaar eerder klachten maak dan altijd een afspraak voor een controle. Zo kunnen veel problemen vroegtijdig verholpen of voorkomen worden. Soms is het ook voor een kind gemakkelijker om contactlenzen te dragen. Deze kunnen tegenwoordig ook heel gemakkelijk afgewisseld worden met de bril.

Als u de ogen van uw kinderen regelmatig bij uw Specsavers opticien laat controleren weet u in ieder geval zeker dat uw kind geen leerachterstand krijgt door een oogprobleem. Wij bieden bovendien een uitgebreide collectie kinderbrillen aan.

Vind uw winkel
Bekijk onze tiener- en kids-collectie