Invloed van leeftijd

Wat is de invloed van leeftijd op het gezichtsvermogen?

Invloed van leeftijd op gezichtsvermogen kinderen

Baby's en kinderen

Onze kinderbrillen zijn een lang leven beschoren

Kinderbrillen worden speciaal voor kinderen ontworpen en volledig op de kleintjes afgestemd. Tijdens de groei van uw kind verandert immers ook de bouw van het gezicht en daar houden onze brillen rekening mee. Er zijn speciale kenmerken en glazen waaruit u kunt kiezen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste en meest comfortabele bril voor uw kind hebt gekozen. Ook kunt u ervan overtuigd zijn dat de bril tegen een stootje kan in het soms wilde en woelige leven van uw kind.

Een nieuwe bril wordt afgestemd op en aangepast aan uw kind, zodat draagcomfort verzekerd is. Kinderen krijgen bovendien een gratis brillendoos, waarin zij de bril kunnen opbergen op momenten dat zij deze niet dragen, en een doekje voor het schoonmaken van de glazen. Hoe voorzichtig ze ook met hun bril zijn, een ongeluk zit een klein hoekje. Uw Specsavers opticien repareert of vervangt kapotte onderdelen zo nodig.

Invloed van leeftijd gezichtsvermogen basisschooljaren

Basisschooljaren

Ogen en leerontwikkeling

Gedurende de eerste 12 jaar van ons leven leren we 80% via onze ogen. Helaas heeft één op de vier kinderen oogproblemen die de leerontwikkeling kunnen beperken. Het is lastig om deze oogproblemen te constateren omdat kinderen niet kunnen bepalen of hun manier van zien afwijkt van andere kinderen. Er zijn echter een aantal goede signalen. Zit uw kind altijd dichtbij de televisie, wrijven ze vaak in hun ogen, zijn ze vaak onhandig?

Bij ons worden de ogen altijd gemeten door een gediplomeerde opticien die tevens kan bepalen of een bezoek aan de oogarts wenselijk is. Zeker in de groei is het belangrijk de ogen van uw kinderen minimaal één keer per jaar te laten testen. Heeft uw kind binnen het jaar eerder klachten maak dan altijd een afspraak voor een controle. Zo kunnen veel problemen vroegtijdig verholpen of voorkomen worden. Soms is het ook voor een kind gemakkelijker om contactlenzen te dragen. Deze kunnen tegenwoordig ook heel gemakkelijk afgewisseld worden met de bril.

 

Invloed van leeftijd op gezichtsvermogen tienertijd

Tieners

Oogmetingen voor tieners

Het is zeer belangrijk dat jonge mensen er een gewoonte van maken hun ogen regelmatig door hun Specsavers opticien te laten onderzoeken. Niet gecorrigeerde problemen bij het zien kunnen van invloed zijn op alle aspecten van het leven: hun studie op school of aan de universiteit, hun baan, zelfs hun sociale leven of de mogelijkheid om aan sport te doen.

Halverwege of aan het eind van hun tienerjaren beginnen veel tieners contactlenzen te dragen, hetzij af en toe, hetzij permanent. Contactlenzen zijn tegenwoordig in een breed scala aan sterkten verkrijgbaar. Ook wat de prijs betreft krijgt u uitstekende waar voor uw geld. Wij bieden een groot assortiment lenzen aan, ook met volledige nazorg en gratis thuisbezorging.

Zwangerschap

Gefeliciteerd

Het moet een spannende tijd voor u zijn, zeker wanneer het uw eerste kind is. Natuurlijk maakt uw lichaam tijdens de zwangerschap vele veranderingen door. Het zal u misschien verbazen dat dit ook met uw ogen het geval kan zijn. Het goede nieuws is dat de meeste moeders spoedig na de bevalling hun normale gezichtsvermogen weer terugkrijgen.

Het gezichtsvermogen kan in geringe mate verslechteren door schommelingen in de hormoonhuishouding. Aanstaande moeders kunnen ook last hebben van droge ogen, een wazig of vertekend beeld, vlekken en drijvers (kleine celclusters die van de binnenkant van het oog loslaten en in de gelei drijven waarmee het oog is gevuld).

Mocht u last hebben van een van deze problemen, maakt u zich dan niet ongerust. De kans is groot dat zij op natuurlijke wijze zijn ontstaan en dat ze op dezelfde manier na de geboorte van uw kind ook weer verdwijnen. Maar het is wel van belang naar uw Specsavers opticien of dokter te gaan indien een van deze problemen zich voordoet, voor het geval het om een ander symptoom dan hormonale veranderingen gaat.

Invloed van leeftijd op gezichtsvermogen boven de 40 en 60

Boven de 40

Presbyopia

Heeft u het gevoel dat u alles dichtbij steeds iets verder van u af moet houden? Dan is het verstandig om uw ogen te laten meten door één van onze gediplomeerde opticiens. Rond uw veertigste treedt er namelijk een verandering in uw gezichtsscherpte op. Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met presbyopia, oftewel een afname van de gezichtsscherpte op korte afstand. Geen paniek. Een (varifocale) bril of leesbril kan de oplossing zijn, of u kunt kiezen voor (multifocale) contactlenzen. Vraag gerust naar de mogelijkheden in een van onze winkels.

Boven de 60

Naarmate u ouder wordt is het regelmatig testen van uw ogen zelfs nog belangrijker. Wij raden u aan uw ogen ieder jaar door uw Specsavers opticien te laten testen, zodat eventueel zichtverlies vroegtijdig kan worden gecorrigeerd. Indien nodig kan de opticien u tevens doorverwijzen naar een oogarts.

Wilt u liever geen bril? Ook voor 60-plussers kunnen contactlenzen een goede oplossing zijn!

Afbeelding oorzorg

Hoorzorg

Naast oogzorg biedt Specsavers ook professionele en kwalitatief hoogwaardige hoorzorg aan. Dit willen wij voor iedereen betaalbaar maken. Bij Specsavers wordt de gehoortest uitsluitend uitgevoerd door volledig gediplomeerde, gespecialiseerde en StAr-geregistreerde audiciens. Onze hoorspecialisten hebben een aparte ruimte in onze winkels voor het uitvoeren van een deskundig gehooronderzoek en het geven van een perfect hooradvies. Om er zeker van te zijn dat u volop kunt blijven genieten van een sociaal leven, muziek en gesprekken met anderen, adviseren we u om vanaf uw vijftigste jaar ieder jaar een gehoortest te doen.
Vind uw winkel